Veilig mailen

E-mails met gevoelige informatie

De gemeente gaat zorgvuldig om met (persoons)gevoelige en/of vertrouwelijke informatie. Wanneer de gemeente u een e-mail stuurt met daarin zulke gegevens, gebruiken we ZIVVER. Hiermee worden e-mails veiliger verstuurd door het gebruik van een versleutelde verbinding en twee factor authenticatie. 

Veilig verstuurde e-mail openen

Heeft u een veilige verstuurde e-mail ontvangen van gemeente Vijfheerenlanden? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER.

Wanneer u zo’n e-mail ontvangt moet u een toegangscode of SMS-code invoeren:
•    De toegangscode heeft u vooraf via post, telefoon of persoonlijk ontvangen. 
•    De SMS-code wordt gestuurd naar het mobiele telefoonnummer wat bij de gemeente bekend is.

Reageren op een veilig verstuurde e-mail

U leest het bericht dat veilig verstuurd is op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop 'Beantwoorden'. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer aan uw contactpersoon van de gemeente Vijfheerenlanden doorgeeft. Op deze manier kan de gemeente veilig met u blijven communiceren. Weet u niet meer wie uw contactpersoon is neem dan contact op met de gemeente via het contactformulier of bel naar 088 – 599 7000.