Veiligheid, incidenten en rampen
Brandweer, politie, rampen, crisissituaties en weesfietsen.
-
Brandweer
Overzicht van de 7 brandweerposten in de gemeente. Het algemene telefoonnummer voor de brandweerposten is (088) 878 1000.
-
Buurtpreventie
Buurtpreventie heeft tot doel dat inwoners een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in een bepaald gebied. Het gaat hier vaak om de leefomgeving van de deelnemers.
-
Crisisbeheersing
Uw gemeente is voorbereid op een crisis. Hoe groot de crisis ook is, de hulpdiensten brandweer, ambulance en politie komen in actie.
-
Gevonden en verloren voorwerpen
Heeft u iets gevonden in de gemeente? U kunt dit online doorgeven via verlorenengevonden.nl en het voorwerp zelf bewaren. Ook kunt u het voorwerp afgeven bij de receptie van de gemeentekantoren.
-
Ondermijning
Verdachte situaties die te maken kunnen hebben met georganiseerde criminaliteit. Ook u kunt daar bewust of onbewust mee in aanraking komen.
-
Ontheffing route gevaarlijke stoffen
Om het vervoer van gevaarlijke stoffen (denk aan ammoniak, propaan etc.) zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de gemeenteraad een route voor transport van gevaarlijke stoffen vastgesteld.
-
Politie
Hier vindt u de bezoekadressen van de politie. Het alarmnummer 1-1-2 is 24 uur per dag bereikbaar voor spoed en het melden van verdachte situaties. Voor overige vragen en advies op maat belt u met 0900-8844.
-
Radicalisering
Lees meer over het meld- en adviespunt radicalisering en extremisme
-
Risico's en rampen
U krijgt op diverse manieren snelle informatie over een incident of ramp. Lees hier hoe.
-
Veiligheidsregio Utrecht
Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van en voor de Utrechtse gemeenten.
-
Weesfietsen
Weesfietsen zijn (brom)fietsen die in de openbare ruimte staan en lange tijd niet gebruikt worden. De gemeente brengt deze naar een fietsdepot, waar eigenaren ze daarna nog 13 weken op kunnen halen.
Volg ons