Veiligheidsregio Utrecht

Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van en voor de Utrechtse gemeenten.

Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van en voor de Utrechtse gemeenten. Zij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen zij met hun centralisten op de 112-meldkamer, hun brandweermensen en hun collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio. Zij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op hun professionaliteit. Hun ambitie is om dat met hun partners steeds beter te doen. 

Brandweer

De brandweer in de provincie Utrecht maakt deel uit van de VRU-organisatie. Heeft u een vraag aan de brandweer in uw gemeente? Neem dan contact op met de Veiligheidsregio Utrecht:
088 878 10 00
info@vru.nl
www.vrubrandweer.nl

Meer informatie

Over de Veiligheidsregio Utrecht
Over de brandweer
Over brandveiligheid

Werken bij de VRU

De openstaande vacatures bij de Veiligheidsregio Utrecht waaronder ook de brandweer in de regio Utrecht valt, staan op www.vru.nl. Verschillende brandweerposten in de regio zoeken brandweervrijwilligers.

Contact hoofdkantoor VRU

Bezoekadres (Provinciehuis)      
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
Telefoon: 088 878 1000
info@vru.nl

Postadres
Veiligheidsregio Utrecht       
Postbus 3154
3502 GD Utrecht

Factuuradres
Veiligheidsregio Utrecht
Postbus 3050
3502 GB Utrecht 

WhatsApp uw vragen over brandveiligheid in/om huis: 06 12 95 85 99

 

 

 

Brandveiligheid

Brandveiligheid in en om uw woning

Wat moet u doen als er brand uitbreekt? Hoe komt u zo snel mogelijk het huis uit? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk en waar moet u ze ophangen? Welke blusmiddelen heeft u in huis nodig? En hoe voorkomt u koolmonoxidevergiftiging? Lees meer over brandveiligheid in en om uw woning.

Schoorsteen en brandveiligheid

Wat is het gevaar van een verstopte schoorsteen? Hoe herkent u een schoorsteenbrand? Lees meer over brandveilig gebruik van een schoorsteen.

Elektrische apparaten

Kunnen de apparaten in uw huis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? Het is belangrijk om dit in de gaten te houden. Onvoorzichtig gebruik van apparatuur is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van woningbrand. Lees meer over brandveilig gebruik van elektrische apparaten.

Brandveilig klussen

Verf en lijm zijn ontbrandbare stoffen, hoe gaat u daar veilig mee om? En hoe soldeert en last u op een veilige manier? Lees meer over brandveilig klussen.

Brandveiligheid op vakantie

Een kampvuur op het strand? Gasflessen bij de tent? Elektrische apparaten voor de caravan? Hoe gaat u brandveilig op vakantie? Lees meer over brandveiligheid op vakantie.

Brandveiligheid op uw werk

Als het gaat om brandveiligheid op uw werkplek, wat zijn dan de verantwoordelijkheden van uw werkgever en wat die van uzelf? Lees meer over brandveiligheid op uw werk.

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets. Alleen je gehoor werkt nog. Doordat rook giftige gassen bevat, raak je al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn dus van levensbelang. Het geeft je de tijd om te vluchten. Lees meer over rookmelders.