Bijstandsuitkering

Is uw inkomen te laag om zelf de kosten van uw levensonderhoud te betalen? U kunt dan in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering.

Kosten van levensonderhoud

Is uw inkomen te laag om zelf de kosten van uw levensonderhoud te betalen? U kunt dan in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Met deze uitkering kunt u noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken. Ook wordt u geholpen met het vinden van een baan, zodat u daarmee weer zo snel mogelijk een eigen inkomen hebt.

Bijstand voor jongeren

Voordat je als jongere een bijstandsuitkering kunt aanvragen moet je eerst 4 weken naar werk zoeken. Ook moet je bekijken of je een opleiding kunt doen. Heb je binnen 4 weken geen werk gevonden en kun je ook geen opleiding doen? Dan kun je daarna een bijstandsuitkering aanvragen via het Jongerenloket van Avres of WIL .

Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Staat u onverwacht voor bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Is het onmogelijk de kosten ergens anders vergoed te krijgen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen of gebruik maken van een van de minimaregelingen (op het gebied van sport, cultuur en onderwijs/ chronische ziekte of beperking/ collectieve zorgverzekering/ inkomenstoeslag of extra uitgaven) via Avres of WIL. Ook als u zelfstandig ondernemer (zzp’er) bent zijn er wellicht regelingen waar u gebruik van kunt maken via Avres of WIL.

Gemeentelijke uitkerende instanties

Avres (Leerdam & Zederik) en WIL (Vianen) zijn de instanties waar u terecht kunt voor de aanvraag van een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand, maar vooral ook voor begeleiding naar passend werk en hulp bij schulden. 

Avres

I: www.avres.nl, E: info@avres.nl, T: (0183) 650 200, adres: Stadhuisplein 30, 4205 AX Gorinchem.

WIL (Werk en Inkomen Lekstroom)

I: www.wil-lekstroom.nl, E: info@WIL-Lekstroom.nl, T: (030) 70 22 300, adres: Stadsplein 1b, 3431 LZ Nieuwegein.