Gladheid

Het is belangrijk dat u zo goed mogelijk over de wegen kunt rijden. Daarom strooit de gemeente zout wanneer het gaat vriezen of wanneer het ijzelt. Sneeuwt het flink? Dan maken we de wegen met sneeuwschuivers schoon. We maken niet alle wegen schoon. Maar we beginnen in ieder geval altijd met de belangrijke wegen en fietspaden. Strooizout werkt alleen goed als er veel op een weg gereden wordt.

Help ook mee en veeg de stoep voor uw huis zelf schoon.

Strooien overige straten

De straten die geen onderdeel uitmaken van de twaalf strooiroutes worden normaal gesproken niet gestrooid. Als er sneeuw valt die blijft liggen of bij extreme gladheid (ijzel) kan besloten worden om deze straten ook te gaan strooien. Wij doen dit werkdagen na 07:30 uur.

Strooien trottoirs

De trottoirs worden normaal gesproken niet gestrooid. Bij extreme gladheid (ijzel) of bij sneeuw die blijft liggen zullen de strategische trottoirs (nabij medisch centra, zorgcentra, bejaardencentra, winkelcentra, scholen e.d.) worden gestrooid of geveegd. Wij doen dit op werkdagen na 07:30 uur en bij voldoende capaciteit.

Wat kunt u doen?

De gemeente vraagt u om het voetpad voor en langs uw woning of bedrijfspand ijs- en sneeuwvrij te houden en de sneeuw in het groen of de berm te vegen.

Aanpak

Heeft u een klacht of melding over gladheid? Laat het ons weten. Dit gaat zo:

Melding Openbare Ruimte

  • U doet de melding via de website.
  • Vul het formulier online in.
  • Heeft u een foto van de plek? Doe die er dan ook bij.
  • Heeft u alles ingevuld? Verstuur dan het formulier.

Of

  • Bel ons via 088 599 7000.
  • Zeg dat u een melding wilt maken over gladheid.
  • De medewerker van de gemeente zal een paar vragen aan u stellen over de plek waar het om gaat.

Wilt u weten wat wij gaan doen met uw melding? Laat dit dan weten.