Leerdam: Dokter Reilinghplein

Er wordt gewerkt aan plannen voor de herinrichting van het Dokter Reilinghplein. Het doel is om een levendig en aantrekkelijk plein te creëren, met mogelijkheden om te ontmoeten en samen te zijn.

Het college heeft daarop besloten om een aangepast ontwerp aan de raad voor te leggen. Dat ontwerp was alleen voor de herinrichting van het plein, zonder de aanpak van de Stationsweg en de stationsomgeving. De gemeenteraad heeft echter besloten om het volledige plan, inclusief Stationsweg en stationsomgeving vast te stellen. In dit plan krijgt het plein grote tegels, meer groen, nieuwe bomen en een prachtig waterkunstwerk.

Impressie van het Dokter Reilinghplein gemaakt door Bureau Blad

Planning

De gemeente maakt het plein in juni en begin juli bouwrijp (onder meer verwijderen straatmeubilair, bomen en kubussen). Op 13 juli 2020 start aannemer Roelofs met de werkzaamheden. Dan wordt alle bestrating van het plein verwijderd. Daarna wordt in fasen gewerkt vanaf de Meent richting het stationsgebied. De werkzaamheden zijn naar verwachting in januari 2021 helemaal afgerond.

Informatie

Omwonenden krijgen per fase een brief. Aannemer Roelofs richt een informatiepunt in het oude ABN AMRO-gebouw in. Wilt u de werkzaamheden volgen? Download dan de Roelofs app in de Appstore of Google Playstore en blijf op de hoogte. U kunt ook meer informatie vinden op de website van Roelofs.

Logo Download in de AppStore Logo Ontdek het op GooglePlay

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen via mail: teamprojecten@vijfheerenlanden.nl.
 
Update: juni 2020