Leerdam: Dokter Reilinghplein

Er wordt gewerkt aan plannen voor de herinrichting van het Dokter Reilinghplein. Het doel is om een levendig en aantrekkelijk plein te creëren, met mogelijkheden om te ontmoeten en samen te zijn.

De nieuwe inrichting van het Dokter Reilinghplein is een initiatief van de werkgroep Heroriëntatie Centrum Leerdam (HCL). De gemeente ondersteunt het initiatief. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van omwonenden, de Leerdamse Ondernemersvereniging, de wijkraad en specialisten van de gemeente. 

Voortgang

In 2018 vond een uitgebreid inspraakproces plaats. De inwoners van Leerdam konden hun ideeën en wensen inbrengen. Hier is volop gebruik van gemaakt. Ook was er een interessante pop-up expositie tijdens de ontwerpfase, waarbij bezoekers en bewoners konden kiezen uit twee ontwerpen. De raad heeft vervolgens de voorkeursvariant van het publiek vastgesteld, een ontwerp met een stedelijke uitstraling en veel groen op het plein. Dit ontwerp werken we nu uit tot een definitief ontwerp. Daarna zal de raad het ontwerp beoordelen. De werkzaamheden starten naar verwachting in het najaar van 2019. Kijkt u geregeld even op de site voor de nieuwste ontwikkelingen rondom dit mooie project. 

Bovenaanzicht van de herinrichting van het Dokter Reilinghplein

Update: januari 2019