Leerdam: Dokter Reilinghplein

Er wordt gewerkt aan plannen voor de herinrichting van het Dokter Reilinghplein. Het doel is om een levendig en aantrekkelijk plein te creëren, met mogelijkheden om te ontmoeten en samen te zijn.

Het college heeft daarop besloten om een aangepast ontwerp aan de raad voor te leggen. Dat ontwerp was alleen voor de herinrichting van het plein, zonder de aanpak van de Stationsweg en de stationsomgeving. De gemeenteraad heeft echter besloten om het volledige plan, inclusief Stationsweg en stationsomgeving vast te stellen. In dit plan krijgt het plein grote tegels, meer groen, nieuwe bomen en een prachtig waterkunstwerk.

Impressie van het Dokter Reilinghplein gemaakt door Bureau Blad

Planning

De gemeente maakt het plein in juni en begin juli bouwrijp (onder meer verwijderen straatmeubilair, bomen en kubussen). Op 13 juli 2020 start aannemer Roelofs met de werkzaamheden. Dan wordt alle bestrating van het plein verwijderd. Daarna wordt in fasen gewerkt vanaf de Meent richting het stationsgebied. De werkzaamheden zijn naar verwachting in januari 2021 helemaal afgerond.

De herinrichting van het Dokter Reilinghplein is opgedeeld in gedeelten en fases

Informatie

  • Roelofs heeft een infopunt geopend. Iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur is de omgevingsmanager aanwezig in het informatiepunt en kunt u persoonlijk uw vragen stellen. Het informatiepunt bevindt zich in het projectkantoor in het voormalige ABN AMRO gebouw. Tijdens de zomerstop is het infopunt gesloten;
  • In ons infopunt komt een informatiezuil, nabij de pinautomaat van de ABN AMRO onder de dak van het pand. Bij deze informatiezuil vindt u informatie over onder meer de fasering en looproutes.
  • Omwonenden krijgen per fase een brief.

Wilt u de werkzaamheden volgen? Download dan de Roelofs app in de Appstore of Google Playstore en blijf op de hoogte. U kunt ook meer informatie vinden op de website van Roelofs.

Logo Download in de AppStore Logo Ontdek het op GooglePlay

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen via mail: teamprojecten@vijfheerenlanden.nl.

Informeel op de hoogte blijven

Wilt u graag op de hoogte blijven van de herinrichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam? Dat kan nu ook via een speciale Facebookpagina Herinrichting Reilinghplein Leerdam. Leerdammer Teus de Wit plaatst daar regelmatig filmpjes, foto’s en wetenswaardigheden.  

Update: juni 2020