Hoef en Haag: Nieuwe school aan de Brink

De gemeenteraad van Vianen heeft in december 2017 besloten om een nieuwe school te realiseren op de Brink in Hoef en Haag. De opgave is om een dorpsschool te ontwerpen die een centrale plek kan innemen in aan de Brink in het nieuwe dorp Hoef en Haag.

De gemeenteraad van de gemeente Vianen heeft in december 2017 besloten om een nieuwe school te realiseren op de Brink in Hoef en Haag. De opgave is om een dorpsschool te ontwerpen die een centrale plek kan innemen in aan de Brink in het nieuwe dorp Hoef en Haag.

Tekening van een bovenaanzicht van Hoef en Haag met de locatie waar de nieuwe school gepland is.

De dorpsschool is een multifunctioneel gebouw aan de Brink, met school, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Ook de kinderen uit Hagestein kunnen hier naar school gaan.

Een hoogteaccent op de school wijst de weg en is meteen het allerhoogste punt van het dorp, net als de kerktorens van andere dorpen in de omgeving. Dit hoogteaccent is vanuit veel plekken te zien, maar de relatie met de kerktoren van Hagestein met een zichtas over de Otto van Gelrestraat is zeer belangrijk.

De locatie bevindt op een centrale plek midden in het Dorpshart aan de toekomstige Brink van Hoef en Haag. In het dorshart zijn naast de school ook een supermarkt, huisartsenpost en een horecagelegenheid voorzien en spelen zij een belangrijke rol voor een levendig dorpshart. De school is aan de westzijde gepositioneerd over de volledige breedte van de Brink en hierdoor een beeldbepalend gebouw aan de Brink. De centrale hoofdentree ligt aan de Brink.

Het werk is inmiddels gegund aan DAT architecten uit Tilburg. Eerder heeft dit architectenbureau ook de Parkschool in Vianen ontworpen. Deze is onlangs geopend.

Volgens planning zal de nieuwe school aan de Brink medio 2021 haar deuren openen. Er kunnen dan 275 kinderen vanuit Hoef & Haag en Hagestein naar school.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen via mail: teamprojecten@vijfheerenlanden.nl.

Update: juli 2019