Hoef & Haag

Een Nieuw Dorp aan de Lek

Vianen heeft de ambitie om te groeien naar 21.000 inwoners. Daar zijn veel nieuwe woningen voor nodig. De bouw van de woningen is gepland in het gebied Hoef en Haag, dat ligt tussen de Lekdijk, de A27, het dorp Hagestein en de Plas Everstein. Daar bouwt de gemeente haar Nieuw Dorp aan de Lek. De gemeenteraad heeft in maart 2014 een
bestemmingsplan voor de eerste 1500 woningen vastgesteld. Dat plan is inmiddels onherroepelijk.

De samenwerking

De gemeente Vianen en de gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD (voorheen het Bouwfonds) hebben voor Hoef en Haag al in 2013 de zogenaamde anterieure overeenkomst ondertekend. In deze overeenkomst is vastgelegd hoe de partijen met elkaar omgaan bij het realiseren van uiteindelijk 1.800 woningen in Hoef en Haag. AM en BPD hebben inmiddels samen Hoef en Haag CV opgericht, het bedrijf dat Hoef en Haag verder zal ontwikkelen.

Beeldregieplan

In het beeldregieplan staat de sfeer en uitstraling van het nieuwe dorp. Zowel voor de architectuur als de openbare ruimte. Het beeldregieplan hoort bij het bestemmingsplan.

Ambities

Hoef en Haag in Vianen wordt een nieuw duurzaam woongebied dat in fases uitgroeit tot een eigentijds dorp met een breed aanbod aan woningen en voorzieningen. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek.

Kindcentrum Hoef en Haag

De deuren zijn in mei 2022 open gegaan. Op onze nieuwste locatie is er straks ruimte voor twee kinderdagopvanggroepen. Daarnaast is er ook buitenschoolse opvang voor de kinderen van de basisscholen Leef en Het Avontuur.

Supermarkt

In het hart van Hoef en Haag is op woensdag 6 april 2022 om 9:00 uur PLUS Hoef en Haag geopend. De supermarkt is ruim van opzet, focust op vers en kent een uitgebreid fairtrade- en biologisch assortiment.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Stichting Kinderopvang Vianen.

Kijk ook bij

Website Hoef en Haag

Update: februari 2023