Hoe werkt het omwisselen van een rijbewijs?

Vraag

Hoe werkt het omwisselen van een rijbewijs?

Antwoord

Een militair rijbewijs of een buitenlands rijbewijs kunt u bij ons omwisselen voor een gewoon Nederlands rijbewijs. Hier zijn verschillende regels voor.

Een Nederlands militair rijbewijs is buiten het leger niet geldig. Wilt u ook privé of buiten het leger rijden? Wissel het militair rijbewijs dan om voor een gewoon rijbewijs. Doe dit binnen 3 jaar, nadat het militair rijbewijs is afgegeven.

Woont u in Nederland en heeft u een geldig buitenlands rijbewijs? U mag dan een bepaalde tijd in Nederland blijven rijden. Dit hangt af van het land waar uw rijbewijs is afgegeven. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de RDW. Wilt u het omwisselen naar een Nederlands rijbewijs? Bij sommige landen kan dat. Kijk ook hiervoor op de website van de RDW.

Aanvullende informatie­Vijfheerenlanden

Voor het omwisselen van het rijbewijs moet u een afspraak maken. Kom persoonlijk naar de afspraak. Neem het volgende mee:

• uw rijbewijs en uw vorige Nederlandse rijbewijs (als u dit nog heeft)

• soms is een verklaring van de belastingdienst Heerlen nodig

• 1 kleurenpasfoto die voldoet aan de richtlijnen

• een geldig identiteitsbewijs, paspoort of verblijfsdocument. U betaalt meteen bij de aanvraag. Neem een pinpas of contant geld mee.

Afspraak maken voor het omwisselen van het rijbewijs