Cybercrime training voor MKB-bedrijven

Zet dit in mijn agenda

Datum
dinsdag 26 maart, 2019 van 18:00 tot 21:30
Locatie
Nieuwe Rijksweg 6, 4128bn, Lexmond
Bekendmaking

Uitnodiging: Gratis cybercrime training voor MKB-bedrijven

Cybercrime is helaas voor veel mkb-ondernemers een toenemend probleem. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mkb-bedrijven ermee te maken krijgt. De meest voorkomende vormen van cybercrime zijn ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting. De schade bij een cyberincident kan groot zijn. Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van uw website, programma’s of data, maar ook omzetverlies en reputatieschade. Zorg dat uw bedrijf geen slachtoffer wordt. Kom naar de gratis cybercrime training ‘Digitaal Veilig’ en leer wat u en uw medewerkers kunnen doen om het risico op cybercrime te verkleinen.

Digitaal Veilig

Tijdens de trainingsavond leert u meer over cybercrime en hoe u zich hiertegen kunt wapenen. U krijgt inzicht in wat er op dit moment speelt bij mkb-bedrijven en hoort van collega-ondernemers wat hen is overkomen en wat daarvan de gevolgen zijn geweest. U kunt rekenen op praktische preventietips die u direct kunt toepassen. Daarbij gaat het niet per se over ingewikkelde technische oplossingen, maar vooral over eenvoudig te nemen maatregelen en uw eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren. Na afloop ontvangt u een handige Kryptonizer die helpt om sterke wachtwoorden te maken.
Deze training wordt u aangeboden door de gemeente Vijfheerenlanden, de VeiligheidsAlliantie Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Programma

18.00 uur Ontvangst met koffie/thee en een broodje
18.45 uur Opening door burgemeester J.P.J. Lokker
19.00 uur Presentatie Haagse Hogeschool
19.15 uur Training ‘Voorkom cybercrime’
20.45 uur Napraten en borrel

Datum: Dinsdag 26 maart 2019
Locatie: Huis het Bosch
Nieuwe Rijksweg 6 4128 BN Lexmond

Aanmelden

Deelname is geheel kosteloos. Zorg dat u erbij bent en meld u aan via info@vijfheerenlanden.nl o.v.v. Cybercrime