Editie Leerdam

Zet dit in mijn agenda

Datum
vrijdag 01 februari, 2019 van 21:00 tot 23:59
Locatie
Stadspodium GO, Dr. C. Voogdplein 90, 4141 CN Leerdam
Bekendmaking

De fusie tussen Leerdam, Vianen en Zederik tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden wordt in Editie Leerdam van vrijdagavond 1 februari van verschillende kanten kritisch belicht. 

Teus Meijdam, tot voor kort wethouder in de gemeente Leerdam en nu raadslid namens VHL Lokaal, geeft zijn persoonlijke visie op de totstandkoming van het nieuwe college, de toekomstige samenwerking tussen college en gemeenteraad, en zijn rol daarin. Kritische inwoners van Ameide en omgeving geven een toelichting op hun initiatief tot het aanbieden van een door velen ondertekende petitie aan interim-burgemeester Jan Pieter Lokker. Zij haalden het nieuws door het plaatsen van borden met ‘Hoge Heerenlanden Prov. Zuid-Holland’ in de voormalige gemeente Zederik.

Frans Vosmer komt vertellen over de stand van zaken rond, en mogelijke bestemmingen voor, het oude Emmahuis dat inmiddels jaren leeg staat. Zijn er al concrete plannen, of komt het publiek misschien met ideeën? Thijs ’t Lam wordt ondervraagd over de Sportmarathon Vijfheerenlanden die op 24 mei voor het eerst zal plaatsvinden. Iedereen kan daaraan meedoen en de opbrengst gaat naar een goed doel. De muzikale intermezzi worden verzorgd door Ye┼čim Mutun, getalenteerd tekstschrijfster en zangeres.

Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis