Koffiemoment Breincafé Camino

Zet dit in mijn agenda

Datum
maandag 04 maart, 2019 van 10:00 tot 12:00
Locatie
De Prenter, Grote Geusplein 1, Vianen
Bekendmaking

Ontmoeting, herkenning en gezelligheid.

Een luisterend oor met lekkere koffie en leerzame activiteiten

De juiste woorden vinden, namen onthouden, boodschappen doen. Simpele dingen worden lastig. Je leven verandert daardoor. Het brengt veel vragen mee voor de toekomst. Wat staat me nog te wachten? Hoe kan ik daar het beste mee omgaan? Wat betekent dit voor mijn naaste?

Iedereen wil toch zo lang mogelijk een eigen, zelfstandig leven leiden en op een zinvolle manier deelnemen aan de samenleving. Veel is immers nog wél mogelijk.

Bij Breincafé Camino ontmoet u gelijkgestemden en kunt u van alles ondernemen.

Voor wie

Breincafé Camino is er voor iedereen die te maken heeft met geheugen-klachten of (beginnende) dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn regelmatig welkom bij de activiteiten van het breincafé. Loop gewoon eens binnen! U kunt dat zonder aanmelden doen. Wij werken zonder indicaties.

Wat wilt u graag doen?

Bij Camino is er ruimte voor ontspanning en activiteiten. We gaan in gesprek met elkaar en daarnaast zoeken we samen naar interesses zoals: muziek maken, spelletjes, bewegen, maar ook naar buiten , uitstapjes en workshops. Niets moet, veel kan.

Wanneer en waar?

Elke maandag van 10:00 – 12:00 uur drinken we samen koffie. Het eerste kopje koffie kost € 1,-, het tweede kopje is gratis.
Iedere woensdag van 13:30 – 16:30 uur ondernemen we een activiteit. In sommige gevallen vragen we hiervoor een kleine bijdrage.

Voor naasten en mantelzorgers organiseren regelmatig aparte activiteiten. Voor het Breincafé Camino bent u welkom in: De Prenter - Grote Geusplein 1 - Vianen. Is vervoer naar naar ons breincafé voor u lastig te regelen? Neem dan contact op met coördinator Petra de Vries, dan kijken we samen hoe dit is op te lossen. Zij is bereikbaar via 0347 374 097, 06 1110 5916 of p.devries@welzijnvianen.nl

Kennis maken?

Wilt u meer informatie of eerst eens nader kennis maken met de coördinator van het breincafé? Petra de Vries vertelt u graag meer. Dat kan ook bij u thuis.

Persoonlijk advies/geheugenspreekuur

Heeft u behoefte aan een persoonlijk advies, dan kunnen wij u in contact brengen met een dementieconsulent.

Breincafé Camino is een initiatief van Welzijn Vianen en werkt samen met het Alzheimercafé Vianen, Mantelzorg Vianen en de Werkgroep Dementievriendelijk Vianen.