Legofreaks Leerdam

Zet dit in mijn agenda

Datum
zaterdag 30 november, 2019 van 09:00 tot 21:00
Locatie
Maranatha J.A. Burgersstraat 1, 4141el, Leerdam
Bekendmaking

De Legofreaksleerdam in actie voor "het goede doel" op 30 november ! 

Zaterdag 30 november verandert gebouw Maranatha aan de J.A. Burgersstraat te Leerdam in een heus lego walhalla. Het belooft een dag vol lego plezier te worden voor het hele gezin. Het is voor elk kind een droom om te spelen in een berg van 250 kilo lego. Of ben je daar nog te klein voor dan hebben de legofreaks geregeld dat je met heel veel Duplo kan spelen. 

Voor de wat ervaren bouwers of voor kinderen die eens echt aan een groot project willen meebouwen, richten we een alternatief glazen huis in waar je samen met ons aan een groot gemeentehuis kan meebouwen. Hoeveel stenen zitten daarin denk je? Wel, ruim 15.000 en het leuke is dat we dat project weer gebruiken in ons legofeest op 28 en 29 februari in Leerdam. Cool toch? Je mag je al opgeven via de website www.legofreaksleerdam want hiervoor geldt vol=vol. 

Ook zijn er mooie legoprijzen te winnen die we speciaal voor jullie hebben uitgezocht. En het zijn echt hele gave prijzen. Ook is er een enveloppenkraam waar pappa's, mamma's, opa's, oma's en wie je maar meeneemt, ook leuke prijzen kunnen winnen. 

Je hoeft niet op een “legosteentje” te bijten, want er is koffie thee en fris met zelfgemaakte lekkernijen, en tussen de middag is er erwtensoep met brood. 

De entree is GRATIS maar alle activiteiten kosten geld. Dat geld wat wij met jullie dan inzamelen komt volledig ten goede aan het project van de jeugdvereniging Ichtus voor hun werkvakantie naar Wit-Rusland in de zomer van 2020. Zij gaan meehelpen met het organiseren van kinderkampen voor de kinderen uit het dorp Shkuntiki in Wit-Rusland.

De kinderen worden hierdoor bevrijd uit de sleur van verveling en armoede, bovendien krijgen de kinderen te horen over het evangelie. Daarnaast zullen ze mensen uit het dorp Shkuntiki bezoeken, die leven in extreme armoede. Naast hun aanwezigheid zullen ze hen verblijden met een voedselpakket en kleine renovatiewerkzaamheden verrichten.

Tot slot zullen ze samen met de mensen uit Shkuntiki aan de renovatie van het Day Care Centre werken. Dit is een oud gebouw zonder keuken en faciliteiten. Ze gaan meebouwen aan een nieuwe keuken en knappen een lokaal voor de kinderen op. Eveneens werken ze mee aan het hoofdgebouw van de locatie. Dit is een oude school van meer dan 70 jaar oud. Ze zullen de klaslokalen verbouwen tot slaapzalen en de buitenmuur van het gebouw vervangen. 

We zien u/jullie graag op 30 november vanaf 9.00 uur. 

Gebouw Maranatha 
J.A. Burgersstraat 1 
4141 EL Leerdam 

Informatie 
LegoFreaks 
Project JV Ichtus Leerdam in Wit-Rusland