Nationale Sleepbootdagen 2019

Zet dit in mijn agenda

Van
donderdag 30 mei, 2019 om 10:00
Tot
zaterdag 01 juni, 2019 om 17:00
Locatie
Sluiseiland 20, 4132ag, Vianen
Bekendmaking


Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim twintig jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen. Eenmaal per twee jaar is Vianen vanaf Hemelvaartsdag tot en met de daaropvolgende zaterdag de tijdelijke thuishaven van bijna twee honderd motorsleepboten van de leden van de landelijke vereniging VDMS.

Landelijke belangstelling

Dit inmiddels bekende nautische evenement trok in 2017 tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers uit de wijde omgeving naar de de historische Vrijstad aan de Lek. Door een keur aan nostalgische vaartuigen en de kracht- en vaardigheidsproeven van deze soms varende monumenten, komen ook dit jaar de bezoekers weer volop aan hun trekken. Zeker nu de dagelijkse feestelijke omlijsting met muziek dit jaar is uitgebreid met vele andere activiteiten rond kunst en cultuur, mag een bezoek aan Vianen tijdens de Nationale sleepbootdagen 2017 een unieke belevenis voor groot en klein worden genoemd.

Voor de 12e keer in Vianen

In de oneven jaren, nu in 2019 op 30, 31 mei en 1 juni 2019, is vanaf Hemelvaartsdag tot en met zaterdag, het historische vrijstadje Vianen aan de Lek, het toneel van een boeiend en indrukwekkend nautisch evenement. Ruim 200 stoere, soms antieke maar in ieder geval nostalgische sleepboten, zorgen voor een boeiend schouwspel en stelen de show met kracht- en vaardigheidsproeven. Meer informatie vindt u op de website van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen.