Maatregelen per 26 september 2021

Helsdingen Sport en Cultuur gaat de nieuwe maatregelen/versoepelingen rondom het Coronavirus invoeren.

Vanaf zondag 26 september zal Helsdingen Sport en Cultuur de nieuwe maatregelen/versoepelingen rondom het coronavirus gaan invoeren. Routestickers, borden, dranghekken en afzetlinten zullen bijvoorbeeld gaan verdwijnen. 

Wat gaat er veranderen? 

Je zult je afvragen wat er voor jou als bezoeker nu anders gaat worden. In de afgelopen tijd hebben we ook nieuwe dingen geleerd wat maakt dat je bezoek misschien niet helemaal hetzelfde zal zijn als 1,5 jaar geleden daarom hebben we alles even voor op een rijtje gezet.

Reserveren

Vanaf zondag 26 september 2021 komt het reserveren volledig te vervallen. 

Rooster

Op donderdag 23 september zal het nieuwe rooster gepubliceerd worden op de website. Deze zal ingaan op zondag 26 september. 

Aankomst

Wij verzoeken iedereen NIET te vroeg te komen zodat er een goede doorstroming blijft.

Douchen

Tijdens het douchen is het gebruik van shampoo weer toegestaan.

De VIJF Heeren

Voor een bezoek aan De VIJF Heeren is het tonen van een geldige coronapas vereist, deze zal worden gescand bij binnenkomst. Ook voor het wachten tijdens de zwemles in de horeca is het verplicht om voordat je de horecaruimte binnenloopt de QR code/coronapas te scannen.

Zwemles

Ongeveer 5 minuten voor aanvang kun je naar binnen door de tourniquets. Ouders helpen hun kind met omkleden en sturen deze vervolgens naar de douches daar zal de lesdocent de deur openen op het moment dat de zwemles begint. Ouders wachten daarna in de hal, buiten of in De VIJF Heeren. Omdat deze laatste onder de maatregelen voor de horeca vallen zal het scannen van de QR code (coronatoegangsbewijs) daar verplicht zijn. De kijklessen zullen weer worden ingevoerd om de vorderingen van uw kind van dichtbij te bekijken. De kijklessen zijn tevens het moment voor ouders om vragen te stellen aan de lesdocent van uw zoon of dochter.

Recreatief zwemmen / gezinszwemmen 

Vanaf zondag 26 september starten we weer met gezinszwemmen. Dit zal plaatsvinden van 10:30 tot 12:00 uur met aansluitend recreatief zwemmen tot 13:30 uur. Gezinszwemmen is voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar. Je hoeft hiervoor niet te reserveren. 

Sporthal

Alle sportactiviteiten, trainingsvormen en amateur-wedstrijden/competities zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Publiek bij amateurwedstrijden en trainingen is toegestaan. Verder zijn de routings verdwenen, zijn de kleedkamers open en de douches in gebruik. Bij extreme drukte (zoals bij goedbezochte wedstrijden) zullen wij op de tribune handhaven door middel van de CoronaCheck App zodat de 1,5 meter afstandsregel kan vervallen. 

Theater

Bij bezoek aan ons theater voor bijvoorbeeld een voorstelling, vergadering, training of andere bijeenkomst is het, net als in de horeca, verplicht bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen via de coronacheck-app. 

Vergaderzalen 

Wanneer externe gasten bij Helsdingen Sport en Cultuur een bijeenkomst hebben in één van onze vergaderzalen is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs via de CoronaCheck App verplicht.

Coronatoegangsbewijs

U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs heeft of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel-of vaccinatiebewijs heeft. Een afspraak maken voor testen kan via www.testenvoortoegang.org.

Geen geldig Coronatoegangsbewijs

Indien u geen CoronaCheck App heeft en dus niet kunt aantonen of u volledig bent gevaccineerd, herstellende van Corona of getest bent (maximaal 24 uur geleden) zullen wij u de toegang weigeren. LET OP dit geldt alleen voor de horeca, het theater en de tribune in de sporthal bij grote drukte. 

Protocol

Wij volgen hierin de protocollen van de NOCNSF (sporten), Water Vrij (zwembad) en KHN (horeca en theater).