Protocol zwemles

In verband met de corona-maatregelen en de nieuwe openstelling van het zwembad hanteren wij dit protocol.

Algemeen

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf maandag 11 mei 2020 weer naar school. Ook mag deze groep kinderen buiten gaan sporten, zij hoeven geen rekening te houden met de 1,5 meter en mogen dus ook contactsporten beoefenen. De overheid heeft besloten dat vanaf 11 mei de buiten- en binnenzwembaden geopend mogen worden. Het starten van de zwemlessen is daarom voor alle betrokkenen een goed moment. 

Helsdingen Sport en Cultuur zal op een verantwoorde en veilige manier geopend zijn, waarbij wij zoveel mogelijk rekening houden met de 1,5 meter samenleving. Uiteraard ligt hier ook een stukje verantwoording bij onze bezoekers. Wij doen het met elkaar. 

Start

Wij starten met de afzwemgroep. Om te kijken of deze kinderen voor de zomervakantie hun zwemdiploma nog kunnen halen krijgen zij om te beginnen twee keer per week les en wel op de woensdag en vrijdag. We starten op woensdag 13 mei op de voor u bekende lestijd van 15.30. Op donderdag 14 mei zullen alle overige groepen starten op de reguliere tijden. We zullen starten met groepjes van maximaal 6 kinderen per groepje (we werken met meer instructeurs).

Doelstelling

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in het water en dat zij zich in bepaalde situaties goed kunnen redden. Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart kunnen laten zwemmen.

Capaciteit

Vanwege de maatregelen is er een beperkte capaciteit. Wij hanteren de norm van 10m2 per persoon. Ondanks het feit dat kinderen tot 12 jaar zich tijdens het sporten niet aan de 1.5 meter maatregel hoeven te houden, houden wij hier wel zoveel mogelijk rekening mee. 

Helsdingen Sport en Cultuur beschikt over twee zwembaden:

  • voor het doelgroepen bad  hanteren wij inclusief zwemonderwijzers maximaal 15 personen in het water (afmeting bassin is 15 x 10 = 150m2)
  • voor het wedstrijd bad zijn dit inclusief zwemonderwijzers maximaal 39 personen  in het water( afmeting bassin is 25 x 15,7 = 392,5 m2). Beide baden zijn geschikt voor zwemles
Zwemles

Tijdens de zwemles zal de lesdocent zoveel mogelijk vanaf de kant instructies geven. Hij of zij zal dus minimaal in het water met de kinderen aanwezig zijn. Mocht dit nodig zijn dan streven we ook dan naar een afstand van minimaal 1,5 meter. Wij zijn er zeker van dat onze lesdocenten deskundig genoeg zijn om ook op deze manier de kinderen op de juiste manier les te kunnen geven en de vaardigheden goed kunnen worden aangeleerd. De lesdocenten houden onderling ook voldoende afstand.

Afzwemmen

Er zal geen afzwemfeest plaatsvinden. Kinderen ontvangen na de laatste les hun diploma als alle onderdelen goed zijn afgerond.

Routing

Er is een duidelijke routing waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de 1,5 meter afstand. Rechts houden is het device. Deuren staan open.  Op deze manier creëer je zoveel mogelijk éénrichtingverkeer. Het personeel van Helsdingen Sport en Cultuur zal op diverse plaatsen toezicht houden om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Kleedkamers

Bij de kleedvoorzieningen staat een toezichthouder die een kleedkamer aanwijst, er wordt eerst gebruikt gemaakt van de wisselcabines en daarna van de groepskleedkamers (hier zijn vakken in afgetaped) groepskleedkamer 3 is buiten gebruikt en is opgenomen in de looproute. Kleding dient meegenomen te worden en niet achter gelaten te worden tijdens de zwemles.

Douces en toiletten

De douches zijn gesloten. Douchen gebeurt thuis.

Groepstoiletten bij de douches zijn afgesloten, de toiletten op zwemzaal mogen gebruikt worden, deze worden na ieder gebruik schoongemaakt. Alleen het mindervalide toilet in de hal is geopend en ook deze wordt na ieder gebruik schoongemaakt.