Nieuws Zorg RSS icoon

 • We waarderen uw inzet als mantelzorger

  01 juli 2020

  Zorgt u langdurig en intensief voor een naaste in de gemeente Vijfheerenlanden? Dan kunt u ‘de Mantelzorgwaardering 2020’ aanvragen. De waardering bestaat uit een geldbedrag a € 140,- en is een blijk van waardering voor uw inzet.

 • Subsidie voor sociaal inwonersinitiatief S.O.E.B.

  26 juni 2020

  Wethouder Christa Hendriksen overhandigde donderdag 28 mei een symbolische cheque aan de initiatiefnemers van het sociale S.O.E.B project uit Vianen. S.O.E.B is een prachtig initiatief om tijdens de corona crisis soep rond te brengen bij ouderen en kwetsbaren in heel Vijfheerenlanden. Het project is geïnitieerd door kok Bob Hagg.

 • Sociaal Team – anders werken in tijden van corona

  29 juni 2020

  Lisa Peek is gedragswetenschapper en POH-GGZ Jeugd bij Sociaal Team Vijfheerenlanden, locatie Vianen. Ze vertelt hoe het Sociaal Team werkt sinds corona haar intrede deed.

 • Pareltjes van het ‘anders’ werken

  26 juni 2020

  Column van wethouder Tirtsa Kamstra.

 • Nieuwe contracten Regiotaxi Utrecht

  26 juni 2020

  Willemsen-de Koning blijft de vervoerder van de regiotaxi en Munckhof BV gaat het callcenter verzorgen.

 • Voortgang van de nieuwe adviesraad Sociaal Domein

  18 mei 2020

  De Adviesraad Sociaal Domein adviseert de gemeente over haar beleid op het sociale domein. De raad bestaat uit vrijwilligers. Vanwege de herindeling ontstond behoefte aan één nieuwe adviesraad voor de hele gemeente Vijfheerenlanden.

 • Sociaal Team Vijfheerenlanden en corona

  15 mei 2020

  Ook het Sociaal Team gaat niet op huisbezoek vanwege het volgen van de RIVM richtlijnen. De wettelijke taken moeten wel worden uitgevoerd. Dit blijkt best lastig, maar er wordt volop ontwikkeld.

 • Samen Doen en Welzijn Vianen: Inwoners goed ondersteunen – ook in tijden van Corona

  18 mei 2020

  Samen Doen en Welzijn Vianen ondersteunen met elkaar de inwoners van Vijfheerenlanden. Simone Visser (Welzijn Vianen) en Lenneke Manschot (Samen Doen) vertellen wat ze – binnen hun organisatie, met de vele vrijwilligers – zoal doen om ervoor te zorgen dat inwoners ook in tijden van corona zo goed mogelijk ondersteund blijven.

 • Crisis - gemeente Vijfheerenlanden in coronatijd

  09 juni 2020

  In deze coronatijd is onze gemeentelijke organisatie anders dan anders ingericht. Namelijk als crisisorganisatie. In vaktermen spreekt men van een Gecoördineerde Regionale IncidentbestrijdingsProcedure (GRIP). GRIP 0 is de normale situatie en het maximale niveau is GRIP 5.

 • Op zoek naar steun, een luisterend oor of hulp?

  18 mei 2020

  Een overzicht van stichtingen en instanties die u tot hulp kunnen zijn.

 • Digitaal inloopspreekuur

  16 april 2020

  Tijdens deze coronacrisis hebben veel mensen de behoefte om even advies te vragen, een luisterend oor nodig of zijn wat handvatten in de opvoeding welkom

 • Hulp bij armoede

  10 maart 2020

  Heeft u moeite met het betalen van uw rekening? Of komt u iedere maand geld tekort? Blijf niet te lang zitten met uw zorgen! Er zijn in Vijfheerenlanden veel organisaties die u lokaal kunnen helpen.

 • Sociaal Loket

  01 februari 2019

  Vanaf 1 januari 2019 vormen de huidige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik samen de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze samenvoeging leidt tot enkele wijzigingen in de bereikbaarheid van het Sociaal Loket en het Sociaal Team.