Nieuws Zorg RSS icoon

 • Vijfheerenlanden proeftuin voor maatschappelijke diensttijd

  23 augustus 2019

  In de gemeente Vijfheerenlanden start op 1 oktober 2019 een pilot Maatschappelijke diensttijd. Aan de pilot kan een groep van 15 jongeren van 15 t/m 27 jaar oud mee doen. Vijfheerenlanden is een van de gemeenten die door het kabinet is aangewezen als proeftuin.

 • Tijdelijke schoollokalen Hoef en Haag

  23 augustus 2019

  Begin september gaan de scholen weer van start. Zo ook voor scholieren in Hoef en Haag. Voor deze scholieren komt er een nieuwe permanente school, die naar verwachting eind 2021 klaar is voor gebruik.

 • Gemeente Vijfheerenlanden treedt toe tot centrumgemeente Utrecht voor Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen

  23 augustus 2019

  Voor Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen is de gemeente Vijfheerenlanden nu nog aangesloten bij twee centrumgemeenten: Utrecht (Vianen) en Dordrecht (Leerdam en Zederik). Het gemeentebestuur heeft besloten dat de gemeente Vijfheerenlanden per 1 januari 2021 voor Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen toetreedt tot de centrumgemeente Utrecht.

 • De Wet verplichte GGZ in de gemeente Vijfheerenlanden

  23 augustus 2019

  De wet Bijzondere opnemingen in psychiatrische Ziekenhuizen (Bopz) wordt op 1 januari 2020 vervangen door de Wet verplichte GGZ (WvGGZ) en de wet Zorg en dwang.

 • Energiezuinig wonen; ook voor sociale huur

  23 augustus 2019

  In Leerdam-West sloopte Kleurrijk Wonen oude woningen en in het deelproject Siemensstraat kwamen daar nieuwe, energiezuinige woningen voor in de plaats. Energiezuinige woningen voor de sociale huur. Lennart de Vos, projectmanager bij Kleurrijk Wonen, vertelt hoe ze dat aanpakten en hoe ze tot een energetisch goed concept kwamen.

 • Nieske Blaauw: ‘Beter een goede Buur in Vijfheerenlanden’

  23 augustus 2019

  Een cliché is een cliché omdat ie waar is. Iedereen weet hoe waardevol een buur kan zijn als je je sleutels bent vergeten, de planten in de vakantie verzorgd moeten worden of een pakketje aangenomen wordt onder werktijd.

 • Informatiedag voor senioren over elektrisch fietsen

  20 augustus 2019

  Op dinsdag 17 september wordt een Elektrische Fiets Informatiedag georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Vijfheerenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

 • Leer omgaan met een computer

  12 augustus 2019

  Doe mee aan de 8-delige cursus Klik & Tik en leer alles over de computer en het internet.

 • Taalcafé Leerdam, ook in de zomer!

  06 augustus 2019

  Ook tijdens de zomervakantie is er Taalcafé in de Bibliotheek Aanzet in Leerdam.

 • Training Positief Opvoeden groot succes

  05 augustus 2019

  In het voorjaar van 2019 startte voor het eerst de training Positief Opvoeden. Een training gebaseerd op de aanpak van Incredible Years. Deze training werd georganiseerd door het Sociaal Team in Leerdam en 10 enthousiaste ouders namen deel aan deze training. Wat zij aan de training hebben gehad, vertellen onderstaande reacties.

 • Het Borrelt inwonersinitiatieven in Vijfheerenlanden

  02 juli 2019

  Op dinsdag 25 juni vond voor derde keer Het Borrelt plaats. Deze inspiratiebijeenkomst biedt initiatiefnemers in Vijfheerenlanden de gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

 • Landelijke campagne tegen schuldentaboe

  16 juli 2019

  In Nederland heeft 1 op de 10 mensen grote geldzorgen. Eind mei lanceerde de overheid daarom de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’. Doel: doorbreken van het schuldentaboe. André Vis uit de gemeente Vijfheerenlanden is één van de zeven ambassadeurs in de campagne.

 • Een cadeaukaart voor mantelzorgers

  29 juli 2019

  Mensen die langdurig en intensief zorgen voor een naaste in de gemeente Vijfheerenlanden kunnen ‘de Mantelzorgwaardering 2019’ aanvragen. Deze cadeaukaart reiken we uit aan mantelzorgers, als blijk van waardering voor hun inzet.

 • Jongeren hun talenten laten ontdekken

  02 juli 2019

  De gemeente Vijfheerenlanden start een proef van twee jaar met de maatschappelijke diensttijd. Het Rijk biedt gemeenten de kans om hiermee te experimenteren. Daarvoor is het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) opgezet.

 • Platform Gehandicaptenbeleid VHL

  02 juli 2019

  Voor een goed toegankelijk Vijfheerenlanden

 • Cees Taal: Stapelingsproblematiek in het sociaal domein

  16 juli 2019

  Ik ben actief op Twitter, Facebook en Instagram. Maar de laatste tijd overweeg ik steeds vaker om mijn accounts op te zeggen. Overweeg, want tot nu toe heb ik de moed nog niet gehad.

 • Hulp bij armoede

  29 juli 2019

  Kunt u aan het einde van de maand niet rondkomen van uw inkomen? De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

 • Sociaal Loket

  01 februari 2019

  Vanaf 1 januari 2019 vormen de huidige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik samen de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze samenvoeging leidt tot enkele wijzigingen in de bereikbaarheid van het Sociaal Loket en het Sociaal Team.