Nieuws Zorg RSS icoon

 • Collectieve zorgverzekering voor minima

  23 november 2020

  Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering. Avres heeft hierover afspraken gemaakt met VGZ.

 • Hulp bij armoede

  23 november 2020

  Heeft u moeite met het betalen van uw rekening? Of komt u iedere maand geld tekort? Blijf niet te lang zitten met uw zorgen! Er zijn in Vijfheerenlanden veel organisaties die u lokaal kunnen helpen.

 • Buurtwerk is nieuwe partner in aanpak jeugd en jongerenwerk in Vijfheerenlanden

  13 november 2020

  Vijfheerenlanden kiest vanaf 1 januari 2021, voor minimaal 4 jaar, voor Buurtwerk als nieuwe partner voor het jeugd en jongerenwerk. Het jongerenwerk is een belangrijke basisvoorziening die er mede voor zorgt dat elke jongere in de gemeente zo nodig ondersteuning kan krijgen in het volwaardig deelnemen aan de samenleving en veilig en gezond op kan groeien in Vijfheerenlanden.

 • Hulp en steun bij thuisquarantaine

  12 november 2020

  Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als u dat nodig heeft.

 • Nieuwe Adviesraad Sociaal Domein

  03 november 2020

  Maandagavond 2 november jl. startte de nieuwe Adviesraad voor het Sociaal Domein in de gemeente Vijfheerenlanden.

 • Geen Tompouce drive through voor mantelzorgers, wel alternatief

  05 november 2020

  De Tompouce drive through die georganiseerd is in het kader van de Dag van de Mantelzorg kan vanwege de aangescherpte corona maatregelen niet doorgaan.

 • Online ontmoetingen in Week van de Nulde Lijn

  03 november 2020

  Maak tijdens deze week online kennis met organisaties, instanties en verenigingen die zich inzetten in de nulde lijn op het gebied van jeugd, volwassenen, participatie en het sociale netwerk.

 • Week van de Pleegzorg

  03 november 2020

  Vanaf de Week van de Pleegzorg loopt er in de Lekstroom regio de campagne ‘Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien!’

 • Green Deal Duurzame Zorg in de provincie Utrecht

  30 oktober 2020

  Op 28 oktober 2020 ondertekenden de gemeente Vijfheerenlanden en zorginstelling ASVZ, samen met het Milieuplatform Zorgsector, de Green Deal Duurzame Zorg. Met de Green Deal Duurzame Zorg maken zorgorganisaties en gemeenten afspraken om de zorg in de provincie Utrecht duurzamer te maken.

 • Het Sociaal Team en de coronamaatregelen

  29 oktober 2020

  In deze tijden is het altijd fijn om positief nieuws te lezen. En er is positief nieuws als het gaat om het sociaal team tijdens deze coronatijd en de maatregelen. We hebben als sociaal team Leerdam het geluk dat we kunnen beschikken over een eigen locatie.

 • Stichting MUS, is een MUST!

  29 oktober 2020

  Stichting MUS (Maatschappelijk Uniek Sociaal) is ontstaan in 2018. In september 2018 is Stichting MUS uitgeroepen tot het beste sociale idee van Leerdam. Het is een initiatief van ouders van jongeren met een ondersteuningsvraag die in Leerdam een eigentijdse en innovatieve woning willen creëren voor hun kinderen.

 • De kracht van informele zorg

  30 oktober 2020

  Handjehelpen werd in 1979 opgericht door een aantal ouders van kinderen met een beperking. Met behulp van een eenvoudige kaartenbak regelden zij ondersteuning voor andere ouders die dat nodig hadden. Simpelweg vanuit de gedachte dat het normale leven fijner is dan een leven dichtgetimmerd door formele zorg.

 • Geen Alzheimer Cafés in november

  05 november 2020

  Vanwege de heropleving van het coronavirus en naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober 2020 heeft Alzheimer Nederland besloten om alle Alzheimer Cafés in het land te sluiten. Dit geldt in ieder geval tot 1 december 2020. Hierdoor gaan de Alzheimer Cafés in onze regio dus niet door.

 • Wmo-vervoer van MolenHopper naar Regiotaxi

  19 oktober 2020

  Oud-Leerdam en oud-Zederik sluiten vanaf 16 december 2020 aan bij het contract van oud-Vianen, van de Regiotaxi Utrecht.

 • Online bijeenkomsten voor ouders van een kind met autisme

  12 oktober 2020

  Als vervolg op de online bijeenkomsten voor ouders van een kind met (mogelijk) autisme, organiseert MantelzorgVHL dit najaar in samenwerking met MEEVivenz en Welzijn Molenlanden weer een aantal bijeenkomsten. De avonden worden om en om georganiseerd door MantelzorgVHL en Welzijn Molenlanden.

 • Op zoek naar steun, een luisterend oor of hulp?

  18 mei 2020

  Een overzicht van stichtingen en instanties die u tot hulp kunnen zijn.

 • Digitaal inloopspreekuur

  16 april 2020

  Tijdens deze coronacrisis hebben veel mensen de behoefte om even advies te vragen, een luisterend oor nodig of zijn wat handvatten in de opvoeding welkom