Nieuws Zorg

 • Gemeente Vijfheerenlanden tekent Taalpact 07 maart 2019

  Afgelopen week tekende wethouder Tirtsa Kamstra het Taalpact voor de arbeidsmarktregio Gorinchem.

 • Sociale Netwerkversterking 27 februari 2019

  Sociale Netwerk Versterking (SNV) is een werkmethode waarmee je het sociale netwerk van een volwassene, kind of gezin kunt versterken. De ondersteuning door naasten en betrokkenen helpt de cliënt om zijn of haar leven op de rails te krijgen.

 • Kennismaking tussen gemeente en medewerkers Wsw 26 februari 2019

  Per 1 januari 2019 heeft de gemeente Vijfheerenlanden een aantal medewerkers met Wsw-indicatie overgenomen van de Gemeenschappelijke Regeling PAUW Werkbedrijven.

 • Opening Sociaal Lokaal Leerdam 27 februari 2019

  Op 12 februari is het Sociaal Lokaal Leerdam geopend. Aan de Industrieweg in Leerdam zijn meer dan zes organisaties nog beter aan het samenwerken door samen te werken.

 • Wijkwinkel Vianen: laagdrempelig en onafhankelijk 26 februari 2019

  Lydia van Diermen, sociaal werker en medewerker Wijkwinkel, vertelt enthousiast over het succes van ‘haar’ Wijkwinkel.

 • Marcel Verweij: Een eerste begin 01 maart 2019

  Als nieuwe wethouder van onze nieuwe gemeente Vijfheerenlanden mag ik de column schrijven voor deze eerste nieuwsbrief Zorg & Welzijn van de gemeente Vijfheerenlanden.

 • Parkeerkaart en -plaats gehandicapten 25 februari 2019

  Rijdt u auto en bent u niet in staat om zelfstandig (met loophulpmiddelen) een afstand van meer dan 100 meter af te leggen? Of is uw loopafstand beperkt tot maximaal 100 meter en rijdt u als passagier mee met iemand anders? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een parkeerkaart of parkeerplaats gehandicapten.  

 • Bijeenkomsten over dementie 01 maart 2019

  Op verschillende plekken in de gemeente Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben.

 • Overzicht mogelijkheden respijtzorg voor mantelzorgers 01 februari 2019

  Als mantelzorger is het soms een verademing als de zorg voor een naaste tijdelijk kan worden overgenomen. Stichting SamenDoen heeft alle mogelijkheden voor dit soort zorg (respijtzorg) op een rij gezet in de respijtzorgwijzer.

 • Sociaal Loket 01 februari 2019

  Vanaf 1 januari 2019 vormen de huidige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik samen de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze samenvoeging leidt tot enkele wijzigingen in de bereikbaarheid van het Sociaal Loket en het Sociaal Team.