Nieuws Zorg RSS icoon

 • Informatiedag voor senioren over elektrisch fietsen

  20 augustus 2019

  Op dinsdag 17 september wordt een Elektrische Fiets Informatiedag georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Vijfheerenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

 • Leer omgaan met een computer

  12 augustus 2019

  Doe mee aan de 8-delige cursus Klik & Tik en leer alles over de computer en het internet.

 • Taalcafé Leerdam, ook in de zomer!

  06 augustus 2019

  Ook tijdens de zomervakantie is er Taalcafé in de Bibliotheek Aanzet in Leerdam.

 • Training Positief Opvoeden groot succes

  05 augustus 2019

  In het voorjaar van 2019 startte voor het eerst de training Positief Opvoeden. Een training gebaseerd op de aanpak van Incredible Years. Deze training werd georganiseerd door het Sociaal Team in Leerdam en 10 enthousiaste ouders namen deel aan deze training. Wat zij aan de training hebben gehad, vertellen onderstaande reacties.

 • Het Borrelt inwonersinitiatieven in Vijfheerenlanden

  02 juli 2019

  Op dinsdag 25 juni vond voor derde keer Het Borrelt plaats. Deze inspiratiebijeenkomst biedt initiatiefnemers in Vijfheerenlanden de gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

 • Landelijke campagne tegen schuldentaboe

  16 juli 2019

  In Nederland heeft 1 op de 10 mensen grote geldzorgen. Eind mei lanceerde de overheid daarom de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’. Doel: doorbreken van het schuldentaboe. André Vis uit de gemeente Vijfheerenlanden is één van de zeven ambassadeurs in de campagne.

 • Een cadeaukaart voor mantelzorgers

  29 juli 2019

  Mensen die langdurig en intensief zorgen voor een naaste in de gemeente Vijfheerenlanden kunnen ‘de Mantelzorgwaardering 2019’ aanvragen. Deze cadeaukaart reiken we uit aan mantelzorgers, als blijk van waardering voor hun inzet.

 • Jongeren hun talenten laten ontdekken

  02 juli 2019

  De gemeente Vijfheerenlanden start een proef van twee jaar met de maatschappelijke diensttijd. Het Rijk biedt gemeenten de kans om hiermee te experimenteren. Daarvoor is het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) opgezet.

 • Platform Gehandicaptenbeleid VHL

  02 juli 2019

  Voor een goed toegankelijk Vijfheerenlanden

 • Cees Taal: Stapelingsproblematiek in het sociaal domein

  16 juli 2019

  Ik ben actief op Twitter, Facebook en Instagram. Maar de laatste tijd overweeg ik steeds vaker om mijn accounts op te zeggen. Overweeg, want tot nu toe heb ik de moed nog niet gehad.

 • Hulp bij armoede

  29 juli 2019

  Kunt u aan het einde van de maand niet rondkomen van uw inkomen? De gemeente Vijfheerenlanden heeft verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

 • Sociaal Loket

  01 februari 2019

  Vanaf 1 januari 2019 vormen de huidige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik samen de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze samenvoeging leidt tot enkele wijzigingen in de bereikbaarheid van het Sociaal Loket en het Sociaal Team.