Nieuws Zorg RSS icoon

 • Online informatiebijeenkomst 'Een beetje aandacht voor elkaar'

  14 september 2020

  Op donderdag 24 september organiseert stichting Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer aan een kwetsbare jongeren.

 • Training tot Ervaringswerker

  14 september 2020

  Voor mensen met herstel ervaring, GGZ gerelateerde problematiek of ervaring met een andersoortige levenscrisis én die hun ervaring willen leren inzetten voor anderen organiseert gemeente Vijfheerenlanden samen met ‘De Sociale Basis’ een training.

 • Online bijeenkomsten voor ouders van een kind met autisme

  14 september 2020

  Als vervolg op de online bijeenkomsten voor ouders van een kind met (mogelijk) autisme, organiseert MantelzorgVHL dit najaar in samenwerking met MEEVivenz en Welzijn Molenlanden weer een aantal bijeenkomsten. De avonden worden om en om georganiseerd door MantelzorgVHL en Welzijn Molenlanden.

 • Spel- en praatgroep KIES

  07 september 2020

  Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe kinderen omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn. Een spel- en praatgroep kan kinderen hierbij helpen.

 • Alzheimer Café Vianen

  31 augustus 2020

  Op maandag 7 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé Vianen. Vanwege coronamaatregelen is de bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Groenekade 7, Vianen.

 • Het VRIENDEN-programma

  31 augustus 2020

  Het VRIENDEN-programma wordt vanaf oktober 2020 aangeboden aan kinderen van 9 t/m 12 jaar (vanaf 8 jaar in overleg) in de gemeente Vijfheerenlanden. VRIENDEN is een preventie- en behandelprogramma voor kinderen en jongeren met depressieve en/of angstklachten.

 • Voor elkaar

  24 augustus 2020

  Nog nooit waren er in gemeente Vijfheerenlanden zoveel mensen bereid elkaar een handje te helpen. Door de coronacrisis zijn er tal van mooie initiatieven ontstaan waarbij hulp werd gevraagd en geboden.

 • Naar een faciliterende, coachende gemeente

  31 augustus 2020

  Diana Piek werkt vanaf 15 juni als netwerkmanager binnen de gemeente Vijfheerenlanden. In die hybridefunctie is ze zowel manager als netwerker voor de teams sociaal beleid en wijkambassadeurs. Vol energie en motivatie gaat Diana samen met haar teams en met meer dan 13 jaar ervaring binnen het sociaal domein toewerken naar een inclusie maatschappij.

 • Recht om mee te doen

  24 augustus 2020

  Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking.

 • Op zoek naar steun, een luisterend oor of hulp?

  18 mei 2020

  Een overzicht van stichtingen en instanties die u tot hulp kunnen zijn.

 • Digitaal inloopspreekuur

  16 april 2020

  Tijdens deze coronacrisis hebben veel mensen de behoefte om even advies te vragen, een luisterend oor nodig of zijn wat handvatten in de opvoeding welkom

 • Hulp bij armoede

  10 maart 2020

  Heeft u moeite met het betalen van uw rekening? Of komt u iedere maand geld tekort? Blijf niet te lang zitten met uw zorgen! Er zijn in Vijfheerenlanden veel organisaties die u lokaal kunnen helpen.