Alzheimer Café Vianen

Op maandag 7 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé Vianen. Vanwege coronamaatregelen is de bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Groenekade 7, Vianen.

Op maandag 7 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé Vianen. Vanwege coronamaatregelen is de bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Groenekade 7, Vianen.

Eerste avond

Traditiegetrouw gaat deze eerste avond over de vraag: ‘Wat is dementie nou eigenlijk precies?’. Vergeetachtigheid is iets waar iedereen wel eens last van heeft. Het kan te maken hebben met een drukke periode in uw leven en het is ook een normaal verschijnsel bij het ouder worden. Een beetje vergeetachtig zijn, betekent dus niet meteen dat iemand aan dementie lijdt. Hoe kunt u zien of iemand gewoon een beetje vergeetachtig is, of dat er sprake is van dementie? Hoe komt u daar achter en waar kunt u naartoe voor hulp? Antwoorden op deze vragen hoort u op 7 september in het Alzheimer Café. Hiernaast is er ook aandacht voor de impact van de coronapandemie. 

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna kunt u nog wat drinken en napraten. De toegang is gratis.

Maatregelen 

Bij het Alzheimer Café worden de RIVM maatregelen gehanteerd. Dit betekent: 1.5 meter afstand van elkaar houden, thuisblijven bij klachten en uw handen desinfecteren bij binnenkomst. Als uw huisgenoten koorts of klachten hebben, wordt u ook verzocht om thuis te blijven. Bij binnenkomst meldt u zich aan en vult u een formulier in met uw gegevens, zodat er contactonderzoek kan plaatsvinden wanneer dit nodig mocht zijn.

Locatie & parkeren

Het Alzheimer Café vindt plaats in De Hoeksteen, Groenekade 7 in de wijk Monnikenhof in Vianen. Tegenover het gebouw is onder ander bij de Parkschool voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie

Voor meer informatie of als u problemen hebt met vervoer naar en van het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Lillian Klynstra via 030 - 608 98 80.