Gezondheidsmonitor regio Utrecht 2020

Bent u tevreden over de wijk waarin u woont? Voelt u zich weleens eenzaam? Denkt u dat u genoeg beweegt en zijn er ook mogelijkheden voor? Allemaal punten waar uw gemeente iets van moet weten, om er ook iets aan te kunnen doen. GGD regio Utrecht (GGDrU) voert daarom een gezondheidsonderzoek uit in gemeente Vijfheerenlanden. Heeft u de vragenlijst van het onderzoek ontvangen? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van Vijfheerenlanden

Bent u tevreden over de wijk waarin u woont? Voelt u zich weleens eenzaam? Denkt u dat u genoeg beweegt en zijn er ook mogelijkheden voor? Allemaal punten waar uw gemeente iets van moet weten, om er ook iets aan te kunnen doen. GGD regio Utrecht (GGDrU) voert daarom een gezondheidsonderzoek uit in gemeente Vijfheerenlanden. Heeft u de vragenlijst van het onderzoek ontvangen? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van Vijfheerenlanden.

Start gezondheidsonderzoek onder inwoners van 18 jaar en ouder

GGD regio Utrecht is in september 2020 een gezondheidsonderzoek gestart onder inwoners in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Eind september ontvingen 108.000 inwoners uit 26 Utrechtse gemeenten een brief met daarin de uitnodiging om een (digitale) vragenlijst in te vullen. 

Gezondheidsinformatie van inwoners belangrijk voor plannen gemeenten

De vragenlijst bestaat uit vragen over gezondheid, leefgewoonten en woonomgeving. Denk hierbij aan vragen over roken, lichamelijke klachten, bewegen en psychische problemen. De gegevens uit het onderzoek vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het lokale gezondheidsbeleid. Met de onderzoeksresultaten kunnen gemeenten activiteiten organiseren om de gezondheid en het woonomgeving van inwoners te verbeteren. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, die uitgenodigd zijn om mee te doen aan het onderzoek, de vragenlijst invullen. Zo kunnen we een goed beeld van de gezondheidssituatie van de gemeente vormen. 
Heeft u een vragenlijst ontvangen van de GGD? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van gemeente Vijfheerenlanden.

Persoonlijk leefstijladvies

Inwoners die de digitale vragenlijst hebben ingevuld, ontvangen na de vragenlijst een persoonlijk leefstijlprofiel. Het leefstijlprofiel geeft tips over gezondheid op basis van de gegeven antwoorden.

Geen vragenlijst ontvangen, maar wel geïnteresseerd in onderzoek?

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel meedoen aan onderzoeken van de GGD? Geef u dan op voor het inwonerspanel van GGD regio Utrecht. U ontvangt dan ongeveer vier keer per jaar een digitale vragenlijst. U kunt dan vragen beantwoorden over gezondheid en bijvoorbeeld uw mening geven over het beleid en de zorg in uw gemeente. U kunt zich hiervoor aanmelden via: www.panelggdru.nl.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op: www.ggdru.nl/gezondheidsonderzoek2020.