Inspirerende start 'Opgroeien in Vijfheerenlanden'

Wethouder Tirtsa Kamstra grijpt de bijeenkomst aan om het programma ‘Opgroeien in Vijfheerenlanden’ en het bijbehorende nieuwe beeldmerk te lanceren.

Maandagmorgen 4 oktober, stadhuis Vianen. Samenwerkingspartners van ‘Kansrijke Start’ schuiven aan bij de feestelijke aftrap van de ‘Week van de Opvoeding’. Wethouder Tirtsa Kamstra grijpt de bijeenkomst aan om het programma ‘Opgroeien in Vijfheerenlanden’ en het bijbehorende nieuwe beeldmerk te lanceren.

Samenwerken voor een gezonde toekomst

De gemeente wil dat kinderen en jongeren opgroeien tot gezonde, zelfstandige en zelfbewuste volwassenen. Daarvoor is het programma ‘Opgroeien in Vijfheerenlanden’ in het leven geroepen. Het streven is om onder de vlag van het programma zoveel mogelijk organisaties uit de Vijfheerenlanden met elkaar te verbinden. Van GGD en huisartsenzorg tot kraamzorg, maatschappelijk werk en onderwijs.

Kansrijke Start

Na de onthulling van het beeldmerk gaat wethouder Kamstra in gesprek met de Kansrijke Start-deelnemers. Deze lokale en regionale partijen uit de geboorte- en jeugdgezondheidszorg richten zich in de samenwerking vooral op de eerste 1000 dagen van een kind. Zij zijn enthousiast over ‘Opgroeien in Vijfheerenlanden’ en geven aan hoe belangrijk het is dat partijen elkaar weten te vinden om goede zorg te kunnen leveren. “Heel inspirerend en een mooi voorbeeld van een samenwerkingsverband”, stelt Wethouder Kamstra. Zij nodigt andere organisaties uit om ook aan te haken bij het programma ‘Opgroeien in Vijfheerenlanden’. Een uitgebreidere weergave van het gesprek van wethouder Kamstra met de Kansrijke Start-deelnemers is te vinden via vijfheerenlanden.nl/opvoedhulp.

Meer informatie

Meer informatie Ghislaine de Brouwer g.de.brouwer@vijfheerenlanden.nl.