Kennismaking tussen gemeente en medewerkers Wsw

Per 1 januari 2019 heeft de gemeente Vijfheerenlanden een aantal medewerkers met Wsw-indicatie overgenomen van de Gemeenschappelijke Regeling PAUW Werkbedrijven.

Tekening van twee schuddende handenPer 1 januari 2019 heeft de gemeente Vijfheerenlanden een aantal medewerkers met Wsw-indicatie overgenomen van de Gemeenschappelijke Regeling PAUW Werkbedrijven. Dit was een gemeenschappelijk regeling waar de gemeente Vianen aan deelnam. De taken voor de begeleiding en plaatsing van medewerkers met een Wsw-indicatie heeft de gemeente bij partners neergelegd:

  • de gedetacheerde medewerkers worden nu begeleid door WIL in het lokale werkteam Vianen
  • de medewerkers die begeleid werken blijven in dienst bij de betrokken werkgevers
  • de medewerkers die beschut moeten werken, zijn aan de slag in IJsselstein bij WerkwIJSS (de nieuwe lokale beschutte werkplek)

Op 6 februari 2019 hebben de medewerkers van het voormalige PAUW bedrijf kennis gemaakt met wethouder Cees Taal (participatie), directeur Stefan Vreeburg en de begeleider van WIL

Er ontstond een prettig gesprek waarbij zij met de wethouder in gesprek gingen over hun werkzaamheden, hun ervaringen met begeleiding en de steun die ze ervaren vanuit de gemeente Vijfheerenlanden. Mooi was om te horen dat een aantal medewerkers meer verbondenheid voelt met de organisatie waar ze werken dan met de begeleiders. Een mooi voorbeeld van geslaagd inclusief werkgeverschap. 

Na een spannend jaar waarin de overgang werd aangekondigd en voorbereid, gaven de medewerkers aan dat de overstap uiteindelijk meeviel. Het feit dat de administratie (lees salarissen) goed is verlopen, is daarbij een belangrijke maatstaaf.