Online bijeenkomsten voor ouders van een kind met autisme

Als vervolg op de online bijeenkomsten voor ouders van een kind met (mogelijk) autisme, organiseert MantelzorgVHL dit najaar in samenwerking met MEEVivenz en Welzijn Molenlanden weer een aantal bijeenkomsten. De avonden worden om en om georganiseerd door MantelzorgVHL en Welzijn Molenlanden.

Als vervolg op de online bijeenkomsten voor ouders van een kind met (mogelijk) autisme, organiseert Mantelzorg Vijfheerenlanden dit najaar in samenwerking met MEEVivenz en Welzijn Molenlanden weer een aantal online bijeenkomsten. De avonden worden om en om georganiseerd door Mantelzorg Vijfheerenlanden en Welzijn Molenlanden.

Data en thema 

  • 21 september 2020 - Een diagnose, en dan*
  • 5 oktober 2020 - Autisme en prikkels**
  • 19 oktober 2020 - Autisme en sporten 
  • 2 november 2020 - Autisme en sociale contacten 
  • 16 november 2020 - Samen zorgen voor je kind 
  • 30 november 2020 - Hoe komen we samen de feestdagen door? 

* Een diagnose, en dan? Je kind heeft korter of langer geleden een diagnose autisme gekregen, of er zijn vermoedens van autisme. Wat betekent dit? Hoe ga je hier als gezin mee om?
** Autisme en prikkels, hoe komt het dat je kind zo heftig kan reageren op bepaalde geluiden of geuren? Of voelt je kind juist weinig pijn? Waar komt dit vandaan? Hoe zit dit bij andere kinderen?

Praktisch en aanmelden

De online bijeenkomsten zijn van 20.30 - 21.30 uur. Inloggen kan vanaf 20.20 uur. Aanmelden kan via Mantelzorg Vijfheerenlanden door een mail te sturen naar: mantelzorg@welzijnvianen.nl. Graag bij aanmelding naam en woonplaats vermelden. 

Er kunnen per bijeenkomst zeven deelnemers aansluiten en vol=vol. Na aanmelding krijg je uiterlijk op de dag zelf een mail met daarin de deelnamelink. Je krijgt zo nodig telefonische hulp mocht het aanmelden niet lukken. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je bellen naar 0345 - 637 363 of mailen naar mantelzorg@welzijnvianen.nl.