Ontmoet elkaar in Vijfheerenlanden

Van 29 september tot en met 6 oktober 2022 is het de Week tegen de Eenzaamheid. Tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal.

Van 29 september tot en met 6 oktober 2022 is het de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. 

De welzijnsorganisaties SamenDoen en Welzijn Vianen organiseren in deze week diverse activiteiten om aandacht te krijgen voor dit thema. Dit doen zij niet alleen in deze week maar ook met hun campagne ‘Op visite in de wijk’. De campagne start op Burendag op 24 september en loopt tot het voorjaar van 2023! Tijdens deze campagne is er extra aandacht voor het nieuwe digitale vrijwilligersplatform van de gemeente, VHLvoorelkaar, waar vrijwillige hulp gematcht kan worden aan hulpvragen van inwoners. 

Vanaf het najaar willen de welzijnsorganisaties met hun VHLvoorelkaar bus aansluiten bij dorps- buurthuizen, waar al activiteiten voor inwoners worden aangeboden. Hierdoor komen de dorps- en buurthuizen extra onder de aandacht als ontmoetingsplek en met deze bus bieden we ook de mogelijkheid om onder het genot van een bakkie koffie in gesprek te gaan met onder andere welzijnscoaches, buurtwerk en vrijwilligerswerk. Alles om inwoners op een andere manier te laten zien wat er allemaal is om mensen te ontmoeten.

Kijk voor meer informatie op de website van VHL Voor Elkaar.