Stichting MUS, is een MUST!

Stichting MUS (Maatschappelijk Uniek Sociaal) is ontstaan in 2018. In september 2018 is Stichting MUS uitgeroepen tot het beste sociale idee van Leerdam. Het is een initiatief van ouders van jongeren met een ondersteuningsvraag die in Leerdam een eigentijdse en innovatieve woning willen creëren voor hun kinderen.

Stichting MUS (Maatschappelijk Uniek Sociaal) is ontstaan in 2018. In september 2018 is Stichting MUS uitgeroepen tot het beste sociale idee van Leerdam. Het is een initiatief van ouders van jongeren met een ondersteuningsvraag die in Leerdam een eigentijdse en innovatieve woning willen creëren voor hun kinderen. MUS doet dit samen met betrokken mensen, bedrijven, instanties en belanghebbenden. Zo is de stichting samen met meerdere netwerkpartijen op zoek naar een geschikte locatie.

Een woonplek waar je jezelf kunt zijn. Die past bij wat je nodig hebt. Dat is wat Stichting MUS voor de bewoners in petto heeft. Deze woning is bedoeld voor bewoners die met behulp van ondersteuning goed kunnen wonen. Ook biedt deze woning de kans voor de bewoners om de regie in eigen hand te nemen en maximaal te participeren in de samenleving op het gebied van wonen, werk, begeleiding en zorg. Daarbij is het de bedoeling dat de woning onderdeel is van de directe woonomgeving en midden in de maatschappij staat. 

Waarom MUS?

Iedereen verdient een plek waar hij of zij op een veilige manier kan wonen. Als ouders weten zij als geen ander dat er onvoldoende passende oplossingen zijn in Leerdam. Dat heeft hen nog meer gemotiveerd om op een creatieve en doortastende manier een nieuwe stijl van wonen te creëren. Geen etiketjes, niet allemaal dezelfde aandoening, maar wel een warm thuis met oprechte en deskundige begeleiding. Want zij geloven met elkaar in een open houding, gebaseerd op vertrouwen, nabijheid en geluk. De veelzijdigheid van de maatschappij reflecteert zich op de samenstelling van ons initiatief. Dit dragen ze graag uit.

Voor wie is MUS?

Stichting Mus is er primair voor jongeren met een beperking en een ondersteuningsvraag die zo gewoon mogelijk willen wonen midden in de samenleving van Leerdam. Er is aandacht voor wat hij/zij kan in plaats van kijken naar de beperking. MUS is een huis waar je je thuis voelt. 

“Samen en niet alleen”

Dat je een eigen plek hebt waar je kunt wonen, maakt je nog niet gelukkig. Er is meer nodig om mee te kunnen doen. Als lid van MUS doe je mee, ook met (kleine) klussen, omdat contact, verbinding en betrokkenheid onderling een voorwaarde is om hier te wonen.

Waar komt Stichting MUS

De voorkeur is midden in de samenleving van Leerdam! Op een plek waar je je als bewoner veilig genoeg voelt om je verder te ontwikkelen. Waar je anderen kunt ontmoeten als je dat wilt. En de geborgenheid vindt in je eigen appartement. Zo binnen, zo buiten!

Stichting MUS tot Slot:

Na het lezen van de tekst weet je het 100% zeker! Dit is dé plek waar je je wilt gaan settelen en je bent benieuwd naar die andere geïnteresseerden. Kom dan kennismaken. Je bent van harte welkom. Je helpt Stichting MUS mee verder te ontwikkelen om een thuis te realiseren voor (jong)volwassenen met een ondersteuningsvraag.
Op de website van MUS kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief en als er vragen zijn schroom je dan niet om een mailtje te sturen naar info@stichtingmus.nl.