Subsidie voor sociaal inwonersinitiatief S.O.E.B.

Wethouder Christa Hendriksen overhandigde donderdag 28 mei een symbolische cheque aan de initiatiefnemers van het sociale S.O.E.B project uit Vianen. S.O.E.B is een prachtig initiatief om tijdens de corona crisis soep rond te brengen bij ouderen en kwetsbaren in heel Vijfheerenlanden. Het project is geïnitieerd door kok Bob Hagg.

Wethouder Christa Hendriksen overhandigde donderdag 28 mei 2020 een symbolische cheque aan de initiatiefnemers van het sociale S.O.E.B. project uit Vianen. S.O.E.B is een prachtig initiatief om tijdens de coronacrisis soep rond te brengen bij ouderen en kwetsbaren in heel Vijfheerenlanden. Het project is geïnitieerd door kok Bob Hagg.

Sociaal inwonersinitiatief

Instellingen als voedselbanken, kringloopwinkels, verzorgingstehuizen en woongemeenschappen zijn voorzien van heerlijke S.O.E.B. Daarnaast hebben ook veel particulieren hiervan genoten. S.O.E.B. draagt geheel belangeloos bij aan het welzijn van kwetsbare inwoners in de gemeente Vijfheerenlanden. 

Wethouder Christa Hendriksen; “De gemeente Vijfheerenlanden waardeert dit initiatief zeer en het college heeft dan ook besloten een bedrag van € 2.000,- toe te kennen. We gebruiken hiervoor de pot voor inwonersinitiatieven, waarmee we dit soort mooie initiatieven graag willen stimuleren. Via de gemeentelijke website is meer informatie te vinden over het aanvragen van deze subsidie.”

Voor de 2000 liter soep die al door anderen gesponsord wordt de komende tijd, zoekt S.O.E.B. potten, etiketten en dergelijke. Hiervoor zal de € 2000,- subsidie van de gemeente worden gebruikt.

Samenwerking

S.O.E.B werkt samen met veel partijen die het project een warm hart toedragen, zoals momenteel met Hotel Vianen, waar de soep wordt gemaakt. Door gebruik te maken van de professionele keuken van het hotel is ook de hygiëne gewaarborgd.