Tirtsa Kamstra: Mooie ontmoetingen

Sinds begin januari ben ik wethouder van Vijfheerenlanden met een hele mooie portefeuille, namelijk Jeugd(zorg), onderwijs, sport en bibliotheken.

Portretfoto van Tirtsa KamstraSinds begin januari ben ik wethouder van Vijfheerenlanden met een hele mooie portefeuille, namelijk Jeugd(zorg), onderwijs, sport en bibliotheken. De afgelopen 2 maanden stonden in het teken van heel veel kennismaken, mooie ontmoetingen, interessante werkbezoeken en veel leeswerk. Op een aantal van deze ontmoetingen wil ik graag met jullie terugkijken. 

De afgelopen weken heb ik (samen met Marcel Verweij en Cees Taal, de andere wethouders in het sociaal domein) kennis gemaakt met de medewerkers van de Sociale Teams. Met hen gingen we in gesprek om een beeld te krijgen van de onderwerpen waar zij zich bezig houden en waar zij tegenaan lopen. De diversiteit binnen de teams is groot. Maar wat je wel heel duidelijk ziet is de samenwerking binnen de teams en hoe collega’s voor elkaar klaar staan om elkaar te steunen en helpen. Goed om te zien!

Voor de opvang van jongeren zijn er in onze regio diverse initiatieven. Zo mocht ik de afgelopen tijd een bezoek brengen aan o.a. de Rading, het Perspectiefhuis en Talita. Mooi om zo meegenomen te worden in deze woongroepen, waar jongeren en tienermoeders uit onze regio een veilige omgeving geboden kan worden. Plekken waar zij met begeleiding geholpen worden om hun leven (weer) op de rit te krijgen zodat zij terug naar huis kunnen of op eigen benen kunnen staan. 

Op donderdag 28 februari werd in Gorinchem een bijeenkomst gehouden over laaggeletterdheid. Een zeer nuttige bijeenkomst waar allerlei organisaties die in onze regio en onze gemeente actief zijn, met elkaar van gedachten wisselden. De uitkomst van deze middag was het taalpact met een aantal doelstellingen die daarna tot concrete acties uitgewerkt werden. 

En last but not least ontmoette ik afgelopen week twee jongeren die met mij in gesprek wilden gaan over het organiseren van een ‘straatraad’. Het werd voor mij een erg leerzaam gesprek over o.a. hangplekken, het bereiken van jongeren, drugsgebruik en nog veel meer. 

Door deze bezoeken heb ik al een aardig beeld gekregen van hoeveel gemotiveerde, enthousiaste en gedreven mensen er in onze gemeente en regio actief zijn om ook onze inwoners de nodige ondersteuning en kansen te bieden. En natuurlijk sta ik open voor nog meer inspirerende bezoeken!

Tirtsa Kamstra, Wethouder Vijfheerenlanden