Week voor de Gezonde Jeugd

De week voor de gezonde jeugd. Het klinkt eigenlijk heel normaal, een gezonde jeugd. Echter, jongeren groeien ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. De ‘Week voor de Gezonde Jeugd’, van 7 tot 11 juni, is een week waarin we ons hard maken voor een gezonde toekomst voor jongeren.

De week voor de gezonde jeugd. Het klinkt eigenlijk heel normaal, een gezonde jeugd. Echter, jongeren groeien ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. De ‘Week voor de Gezonde Jeugd’, van 7 tot 11 juni 2021, is een week waarin we ons hard maken voor een gezonde toekomst voor jongeren. 

Een week waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Jongeren die water drinken in plaats van gezoete dranken. Buiten spelen in plaats van op de bank hangen. Rennen omdat het leuk is in plaats van rennen omdat het moet. Want een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. Samen maken we gezond gewoon, zodat kinderen en jongeren in Vijfheerenlanden kunnen opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, tijdens het sporten, in hun vrije tijd of op het werk, aldus wethouder Tirtsa Kamstra.

Maatschappelijke partners

In de ‘week voor de gezonde jeugd’ gaan diverse maatschappelijke partijen in de gemeente Vijfheerenlanden, zoals buurtsportcoaches, jongerenwerk, scholen en sportverenigingen, voorop in het ‘samen gezond gewoon maken’ voor de jeugd. De gemeente ondersteunt deze initiatieven van harte. Nu de coronamaatregelen weer langzaam versoepelen is het erg belangrijk dat we de jeugd weer zo snel mogelijk in de gelegenheid stellen om normaal te genieten van hun jeugd, afspreken met vrienden, sport en spel, en van gezonde voeding. Liefst zo dicht mogelijk bij huis geproduceerd zodat we het klimaat ook een handje helpen. Immers, een gezonde jeugd heeft nog een lange toekomst voor de boeg! 

Programma 7-11 juni 2021

Voor het programma van de Week voor de Gezonde Jeugd in uw dorp of buurt kunt u terecht op de websites van: