Dementie

Op verschillende plaatsen in Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben.

Op verschillende plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben. U bent er van harte welkom!

Breincafé Leerdam

Het Breincafé Leerdam is een ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben met vermindering van het geheugen of die dit herkennen bij een naaste. U kunt elke woensdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur terecht in Stadspodium Go. U kunt zelf bepalen wat u wilt doen, schilderen, bewegen, zingen, een gezelschapsspel doen of een gesprek met een kopje koffie. We sluiten rond 12 uur af met een gezamenlijke lunch. Hebt u belangstelling of vragen dan bent u elke woensdag van 10 tot 13 uur welkom bij het Breincafé, Stadspodium Go, Doctor C., Voogdplein 90, 4141 CN Leerdam. Telefonisch zijn we bereikbaar via SamenDoen 0345 - 63 73 63.

Alzheimer Trefpunt Zederik

Het Alzheimer Trefpunt is elke derde dinsdag van de maand afwisselend in Meerkerk, Ameide en Lexmond. De avond start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur bent u welkom. Koffie en thee is gratis.

Alzheimer Café Leerdam e.o.

Het Alzheimercafé Leerdam is elke laatste dinsdag van de maand. De bijeenkomst wordt gehouden in Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam (hoofdgebouw 1e etage, via hoofdingang Lingepoli). De avond begint om 19.30 uur en wordt rond 21.15 uur afgesloten. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis.

Breincafé Camino, Vianen

Elke maandagochtend van 10:00 – 12:00 uur kunt u in Woonzorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen samen koffie drinken. Iedere woensdagmiddag van 13:30 – 16:30 uur is er in Hof van Batenstein een activiteit. 

Alzheimercafé Vianen

Elke eerste maandag van de maand is er in Hof van Batenstein het Alzheimercafé Vianen. Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht in het Alzheimer Café. Dus of u nu zelf dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, of vanuit uw beroep geïnteresseerd bent: u bent van harte welkom! U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21:30 uur.