Opvoedhulp

Heeft u vragen over opvoeden of wilt u ervaringen delen en met andere ouders in contact komen? Dan kunt u hier onder andere voor terecht bij Café Up of het Mamacafé.

Opvoedcafé Café UP Lexmond

Café UP is een ontmoetingsplek vóór ouders en dóór ouders in Lexmond. Heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar? Kom dan een keer langs. 

Iedere keer staat een ander thema centraal. We nodigen steeds een deskundige spreker uit en bespreken inspirerende verhalen uit de praktijk. Verder is er veel ruimte voor ontmoeting en onderling gesprek over opgroeien, opvoeden en gezin. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of een glas wijn.

Alle ouders zijn welkom. Ouders kunnen zelf thema’s aandragen voor de avonden. Café UP werkt niet met budgetten. De sprekers komen gratis. Vaak zijn het zelf ook ouders. Ondernemers zijn welkom om het initiatief te steunen, bijvoorbeeld door het sponsoren van spullen of diensten.

Datum: 1 keer in de 2 maanden | Kijk op de Facebookpagina voor de datum.
Locatie: Café De Gouden Leeuw, Lexmond
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig | hapjes en drankjes zelf betalen.
Mailinglist: Meld u aan voor de mailinglist via cafe-up@outlook.com

Mamacafé Leerdam 

Een fijne plek voor (toekomstige) mama's, papa's, oma's, opa's en andere verzorgers om samen te komen en ervaringen te delen. Elke maand worden er afwisselende thema's en onderwerpen besproken. En dit allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee.
Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek AanZet van Leerdam!

Datum: elke eerste vrijdag van de maand
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Leerdam
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig
Twitter: @mamacafeLeerdam

Ouders voor elkaar

Ouders voor Elkaar is een maatjesproject in gemeente Vijfheerenlanden waarbij gescheiden ouders elkaar ondersteunen. 

Wanneer een echtscheiding je leven treft, dan kan dat alles flink aan het schudden brengen. Je krijgt zelf veel voor je kiezen en moet tegelijkertijd je kinderen opvangen en ondersteunen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee! 

Ouders voor Elkaar koppelt een - al wat langer - gescheiden ouder aan een ouder die in scheiding ligt of de scheiding korter (of langer) geleden heeft meegemaakt en nog onvoldoende rust ervaart.  

Want het kan helpen om contact te hebben iemand die de situatie kent, zelf doorleefd heeft en begrijpt. Een steuntje in de rug, dingen van je af praten, praktische zaken bespreken. Maar ook bij je maatje emoties herkennen, advies vragen over situaties, kwesties rondom de kinderen doorspreken of gewoon even je gal spuien. 

Wilt u meer informatie of aanmelden? Kijk dan op oudervoorelkaar.nl of neem contact op met Ellen Roeland 06 - 10 38 55 31.

Papa en Mama Café in Hoef en Haag 

Heeft u jonge kinderen (tot 4 jaar)? Dan bent u welkom bij het Papa en Mama Café in Hoef en Haag! U ontmoet hier andere ouders en krijgt van een jeugdexpert informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Grootouders en kinderen zijn ook welkom. Aanmelden is niet nodig.

Het Papa en Mama Café vindt iedere tweede woensdag van de maand plaats  van 10.00 – 11.00 uur in De keuken van Hoef en Haag.

Heeft u vragen of tips? Neem dan contact op met Merel van den Nobelen.