Vervoer

In Vijfheerenlanden zijn, naast het reguliere openbare vervoer, ook aanvullende vervoersdiensten beschikbaar.

In Vijfheerenlanden zijn, naast het reguliere openbare vervoer, ook aanvullende vervoersdiensten beschikbaar.

Collectief vervoer

Collectief vervoer is beschikbaar voor iedereen. Inwoners met een ziekte of beperking kunnen in aanmerking komen voor een pas tegen een gereduceerd tarief voor collectief vervoer.

Inwoners van de voormalige gemeente Vianen kunnen gebruik maken van de Regiotaxi Utrecht. Inwoners van de voormalige gemeenten Zederik en Leerdam kunnen gebruik maken van de MolenHopper.

U kunt een pas voor collectief vervoer aanvragen bij het Sociaal Loket.

Regiotaxi Utrecht

Met Regiotaxi Utrecht reist u van deur tot deur of u reist van/naar een halte van het openbaar vervoer. Ook kunt u gebruik maken van vaste opstapplaatsen, u vindt ze bij veel bezochte locaties.

Regiotaxi Utrecht rijdt in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht (deel Maarssen), Utrecht, Vianen en Zeist. Een rit mag maximaal vijf zones hebben. Het vertrek of de aankomst van een rit met Regiotaxi Utrecht moet altijd in een van deze gemeenten liggen.

MolenHopper

De MolenHopper rijdt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Een rit moet altijd beginnen en eindigen in één van de deelnemende gemeenten en mag maximaal 5 OV-zones lang zijn.

Ouderenvervoersregeling Zederik

Inwoners (55 jaar en ouder) van de voormalige gemeente Zederik kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de Molenhopper. Deze mogelijkheid wordt aangeboden door de Seniorenraad van Zederik. Dit is de Ouderenvervoersregeling.

Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden de volgende voorwaarden:

  • maximaal 10 ritten enkele reis per persoon per maand
  • de korting geldt voor maximaal 5 zones

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator mevrouw T. van Dijke-De Boois, 0183 - 35 17 96.

Valys

Wilt u verder dan 5 zones reizen dan kunt u Valys gebruiken voor sociaal recreatieve uitstapjes. Dus bijvoorbeeld voor familiebezoek of een dagje uit. De MolenHopperpas is ook geldig bij Valys. Telefoonnummer Valys: 0900 - 96 30.

Plusbus

De rolstoelvriendelijke bus van Stichting Welzijn Vianen kunt u gebruiken voor een rit naar een bepaald aantal plaatsen. Dat zijn: Vianen, Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Lexmond, Hei- en Boeicop, Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

Bent u slecht ter been en wilt u graag naar de markt of naar het tuincentrum? Of moet u naar een van de ziekenhuizen in de buurt? Meldt u aan bij Stichting Welzijn Vianen 0347 - 374 097, (tussen 9.30 en 11.30 uur). Dan kunt u gebruik maken van deze bus.

Buurtbus

Buurtbus (lijn 703) rijdt volgens een vaste dienstregeling door Ameide, Meerkerk, Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd, Hei- en Boeicop en Lexmond. In de bus kunnen maximaal 8 passagiers mee.

Buurtbus de Linge (lijn 705) rijdt volgens vaste dienstregeling van station Leerdam via Oosterwijk, Kedichem, Arkel naar station Gorinchem.

Buurtbus West Betuwe (260) rijdt volgens een vaste dienstregeling. Deze gaat van station Leerdam via Asperen, Acquoy, Rhenoy, Gellicum, Rumpt, Beesd, Enspijk en Deil naar Geldermalsen.