Maatschappelijke Diensttijd

Wil jij je talenten ontdekken? Weten wat voor werk en opleiding bij jou past? Meld je dan aan voor Maatschappelijke Diensttijd!

Wat is Maatschappelijke Diensttijd?

De gemeente Vijfheerenlanden is een van de gemeenten die mee doet aan de proeftuin Maatschappelijke Diensttijd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft hier subsidie voor.

Jongeren van 15 tot en met 27 jaar uit de gemeente Vijfheerenlanden die nog niet weten welke kant ze op willen kunnen een half jaar op een avontuurlijke ontdekkingsreis. Tijdens de Maatschappelijke Diensttijd komen jongeren in aanraking met verschillende werkgebieden. Veel bedrijven en organisaties in de gemeente bieden werkplekken aan om ervaring op te doen. De gemeente wil drie keer per jaar een groep laten starten, 28 oktober start de eerste groep. Deelname is gratis.

Is het iets voor jou?

Wil jij je talenten ontdekken? Weten wat voor werk en opleiding bij jou past? Meld je dan aan voor Maatschappelijke Diensttijd! Je gaat dan zelf en samen met andere jongeren aan de slag om je talenten te ontdekken en bij te dragen aan een betrokken samenleving. Geef je op bij de gemeente.

Samenwerking

Maatschappelijke diensttijd Vijfheerenlanden is een initiatief van de gemeente Vijfheerenlanden, SamenDoen, Welzijn Vianen, Avres, Werk & Inkomen Lekstroom, Jongerenwerk, De Joost Leerdam, Ook Coaching, Straatraad Vianen en Jongerenraad Leerdam.