Nieuws RSS icoon

 • Meer nieuws

 • Beschermd Wonen/Maatschappelijke Opvang Vijfheerenlanden naar Utrecht

  15 november 2019

  Donderdag 14 november bevestigden de wethouders van Vijfheerenlanden, Utrecht en Houten (namens gemeenten in regio Lekstroom) in het Stadhuis van Vianen hun samenwerking op het gebied van Beschermd Wonen (BW) en Maatschappelijke Opvang (MO).

 • Wmo Cliëntervaringsonderzoek in Vijfheerenlanden

  05 november 2019

  Ook dit jaar voeren we weer het jaarlijkse Wmo Cliëntervaringsonderzoek uit. Op basis van een steekproef wordt er aan inwoners uit Vijfheerenlanden, die in 2018 een voorziening hebben gehad, een vragenlijst verstuurd. Deze vragenlijst wordt in de eerste week van november 2019 verspreid onder Wmo-cliënten.

 • Congres Armoede en Schulden

  01 november 2019

  Het gaat economisch goed in Nederland. De werkloosheid is gedaald en mensen geven meer geld uit. Toch is de armoede niet afgenomen. En er zijn nog steeds veel mensen met schulden. Hulpverleners geven aan dat jongeren vaker in de schulden raken. Ook de cijfers van voedselbanken liegen er niet om. Wat zijn de oorzaken? En hoe voorkomen we dat mensen in financiële problemen raken?

 • De Taalsnelweg naar Werk gestart!

  01 november 2019

  Wethouder Taal gaf op 7 oktober 2019, ook namens de gemeenten Gorinchem en Molenlanden, het startsein voor De Taalsnelweg naar Werk. Aan dit project doen, verdeeld over twee groepen, 35 inburgeraars mee. Zij gaan in korte tijd de Nederlandse taal leren en komen daardoor versneld beschikbaar voor de arbeidsmarkt.