Hulp bij geldproblemen

Heeft u geldproblemen? U niet de enige: 1 op de 10 Nederlander heeft grote geldzorgen. Op 27 mei lanceerde de overheid de landelijke campagne ‘kom uit je schuld’ om het schuldentaboe te doorbreken.

Hebt u geldproblemen? U niet de enige: 1 op de 10 Nederlander heeft grote geldzorgen. Op 27 mei lanceerde de overheid de landelijke campagne ‘kom uit je schuld’ om het schuldentaboe te doorbreken. André Vis uit de gemeente Vijfheerenlanden is één van de ambassadeurs in de campagne.

Vraag hulp

Net als veel andere mensen met een schuld wachtte André (68) lange tijd voordat hij hulp zocht. ‘‘Ik had geen administratie. Ik had stapels. Ik dacht: ze doen maar, bij mij valt toch niks te halen. Tien jaar heb ik zo doorgemodderd. Bang voor de bel. Bang voor de brievenbus.’’

Schuldenvrij

Na tien jaar leven met een schuld accepteerde André hulp van Stichting Schuldhulpmaatje. En in drie jaar was hij schuldenvrij: ‘’Ik ben trots op mezelf. Trots omdat ik toch de stap heb genomen om hulp toe te laten.’’ Lees het hele verhaal van André op de website komuitjeschuld.nl/verhalen-overzicht/het-verhaal-van-andre.

Hulp in Vijfheerenlanden

Hebt u problemen door een schuld? U kunt bij organisaties terecht voor hulp.

Woont u in de voormalige gemeente Vianen? Kijk dan op de website wil-lekstroom.nl/voor-u/schuldhulpverlening_3292/ of maatjevijfheerenlanden.nl/. Woont u in de voormalige gemeente Leerdam of Zederik? Kijk dan op de website avres.nl/home/schulddienstverlening_41255/.