Informatiedag voor senioren over elektrisch fietsen

Op dinsdag 17 september wordt een Elektrische Fiets Informatiedag georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Vijfheerenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Op dinsdag 17 september wordt een Elektrische Fiets Informatiedag georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Vijfheerenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. In de ochtend is er een theorieles. De middag bestaat uit een praktijkles. De informatiedag duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Dorpshuis de Linde, Lindenstraat 1 in Meerkerk. Er wordt gezorgd voor koffie en een lunch. Deze dag is bedoeld voor senioren om hen verkeerskennis, vaardigheden en informatie te bieden over het fietsen met een elektrische fiets (e-bike).

Eerst theorie en dan praktijkoefeningen

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de borden bij fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie over waar u op moet letten bij het kopen van een e-bike. U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op een parcours oefeningen doen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een
verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met mogelijke adviezen.

De Elektrische Fiets Informatiedag is gratis, aanmelden kan tot maandag 9 september. Om mee te doen komt u met uw eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en bent u in het bezit van een WA verzekering.

Aanmelden

U kunt een email sturen of bellen naar mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl, telefoon: 0184 – 685 317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Themaweek Verkeersveiligheid

Van 14 t/m 21 september vindt de derde themaweek ‘Maak een punt van nul’ plaats. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid ZH (ROV-ZH) organiseert met regio’s, ambassadeurs en partners zoveel mogelijk activiteiten. Dit om zoveel mogelijk verkeersdeelnemers bekend te maken met het belang van verkeersveiligheid en de manier om daaraan zelf een bijdrage te leveren.