Debatten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

Afgelopen maandagavond (29 oktober) vormde Huis het Bosch in Lexmond het decor van het eerste politieke debat in de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen van 21 november 2018. Deze avond draaide rondom de vraag: hoe ondernemend is de gemeente Vijfheerenlanden? Aan de hand van een aantal stellingen, waarbij zaken als duurzaamheid, vervoer en (zondagse) winkelopenstelling de revue passeerden, ontstond er een mooie en interactieve discussie.

Donderdag 1 november

Veel tijd om terug te kijken op dit mooie debat is er echter niet. Al op donderdagavond 1 november krijgen de lijsttrekkers van de acht aan de verkiezing deelnemende partijen opnieuw de kans om de standpunten van hun partij in een debat te verdedigen. Deze keer staat het thema landbouw op het programma. Het debat vindt plaats in dorpshuis de Schakel in Leerbroek en wordt georganiseerd door LTO Noord afdeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De avond start om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

De avond is voor iedereen toegankelijk!

Nog 3 debatten

Na dit debat wordt er op 6 november in partycentrum Schoonrewoerd gedebatteerd over de leefbaarheid in de kernen (aanvang 20.00 uur), op 9 november in Partycentrum Het Dak te Leerdam over het wijk- en kernenbeleid van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden (aanvang 20.00) en tot slot op 14 november in Theater Vianen waar Stichting Licht op Vianen vanaf 20.00 uur het slotdebat voor haar rekening neemt.

 

U bent van harte welkom!