Komt u ook naar het Anjerconcert op 15 juni?

Poster Tour of Duty in Concert

Voor muziekliefhebbers én voor degene die zich interesseert in de mens achter de militair

Nederlandse veteranen verdienen erkenning en waardering. Deze jonge of inmiddels iets oudere mannen en vrouwen hebben hun belangen, hun gezin en hun gevoel van veiligheid opzij gezet om zich in te zetten voor een betere wereld. Ver weg of dichtbij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië of tijdens internationale missies zoals in Bosnië, Libanon, Afghanistan en Mali.

De gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam organiseren op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni de eerste gezamenlijke gemeentelijke Veteranendagen. Dit om hun dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die onze veteranen hebben verricht. Alle inwoners van deze gemeenten die als militair zijn uitgezonden om ons land te dienen, zijn onlangs uitgenodigd voor deze de Veteranendagen. Maar ook niet-veteranen zijn van harte welkom voor het Anjerconcert op vrijdagavond 15 juni.

Tour of Duty

Op vrijdagavond 15 juni presenteert de Fanfare ‘Bereden Wapens’ verhalen van vijf veteranen in ‘Tour of Duty in Concert’. U ziet videobeelden waarin de veteranen vertellen over hun werk in oorlogsgebieden en welke muziek belangrijk voor hen is geweest. De Fanfare ‘Bereden Wapens’ telt 18 professionele blazers en een band. Ook zanger Dennis Kroon, zelf veteraan, en zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen treden op. Het concert vindt vanaf 19.30 uur plaats in Partycentrum Het Dak in Leerdam en duurt tot 22.00 uur. Bekijk hier de trailer.

Kaartverkoop

Het indrukwekkende Anjerconcert is zeker niet alleen bedoeld voor veteranen, maar juist ook voor niet-veteranen. Met het concert kunnen niet-veteranen kennis maken met veteranen en hun verhalen.
Wilt u het concert graag bijwonen, dan kunt u vanaf 17 mei tijdens de openingstijden van de gemeentehuizen in Zederik, Vianen en Leerdam bij de balies een toegangskaartje kopen. Een kaartje kost € 7,50 en is inclusief een consumptie. Wees er wel snel bij, want een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar.