Professionele opvoeder(s) gezocht die van opvoeden hun werk willen maken!

Moeder en twee kinderen op skippyballen

Er is een groot tekort aan gezinshuizen waar kinderen, die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, in een normale en stabiele gezinssituatie kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Ook in onze regio is er behoefte aan meer gezinshuizen.

Een gezinshuis is wat anders dan een pleeggezin. Een gezinshuis neemt meestal voor langere periode een kind onder zijn hoede. Deze kinderen hebben meestal problemen op meerdere leefgebieden. Daardoor hebben ze 24/7 professionele begeleiding nodig. Gezinshuisouder zijn is dan ook een betaalde baan waarvoor je een pedagogische en/of didactische opleiding nodig hebt.

Ben jij die stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben je toe aan een carrière-switch? En ben je bereid een kind op te nemen in je eigen gezin?

Kom dan naar de informatieavond over gezinshuizen op maandag 12 november. Tijdens deze avond vertellen we meer over het starten van een gezinshuis, maak je kennis met verschillende zorgaanbieders, kun je vragen stellen en in gesprek gaan met gezinshuisouders. Deze informatieavond wordt georganiseerd door zorgaanbieders in samenwerking met de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Leerdam en Zederik.

Informatieavond

Datum :  maandag 12 november 2018
Tijd :       inloop vanaf 19.45, aanvang 20.00 uur, einde: 22.00 uur
Locatie : ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein
Aanmelden : per mail via gezinshuis@nieuwegein.nl

Meer informatie

Er is een aantal organisaties waar je terecht kunt voor meer informatie. Als toekomstig gezinshuisouder kies je de organisatie waar je je het prettigst bij voelt. Dit kan te maken hebben met een bepaalde geloofsovertuiging of specifieke kenmerken of aandachtspunten van een organisatie.

Meer informatie over de aanbieders:
www.youke.nl
www.gezinshuis.com
www.intermetzo.nl
www.legerdesheils.nl