Thema-avond: Snel internet

verlichte glasvezel

Marktpartijen pitchen voor raadsleden. Snel internet voor alle bewoners en bedrijven in Vijfheerenlanden: dat is het streven van de huidige gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen. Op dit moment zijn er bijna 1300 adressen zonder snel internet. Dat moet beter, vinden de drie gemeenten.

Thema-avond

De gemeenten hebben onderzoek laten doen naar de internetsnelheden op hun grondgebied. De volgende stap om te komen tot snel internet voor alle adressen, is een thema-avond. Deze bijeenkomst wordt op maandag 1 oktober om 20.00 uur gehouden door het Vijfheerenlanden-Beraad en vindt plaats in de Burgerzaal in Vianen. Tijdens de bijeenkomst wordt de situatie toegelicht en de processtappen die moeten leiden tot snel internet.
De marktpartijen die interesse hebben getoond om snel internet aan te leggen, zijn uitgenodigd om een pitch te verzorgen. Daarin laten zij zien wat zij ons te bieden hebben. De bijeenkomst is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Snel internet voor iedereen

Woordvoerder Maks van Middelkoop kijkt uit naar de thema-avond: “ik ben erg benieuwd wat de marktpartijen voor Vijfheerenlanden kunnen doen. Wij stellen als harde voorwaarde dat alle adressen moeten worden aangesloten op snel internet en niet alleen de gemakkelijk bereikbare panden. We dagen de marktpartijen uit om hier een goed plan voor te bedenken en dit samen met ons te bekrachtigen in een convenant. We verwachten dat we dit convenant in 2019 kunnen ondertekenen met de voor ons beste marktpartij(en). Wij hebben gezien dat aanbieders nu al campagne aan het voeren zijn. Dit is mooi, maar voor hun eigen risico. Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe gemeenteraad van Vijfheerenlanden de uitrol van snel internet als één van haar eerste besluiten in 2019 kan bekrachtigen, waarbij snel internet voor alle adressen beschikbaar komt.”