Vacature netwerkmanager

We zoeken een nieuwe collega die als netwerkmanager de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden helpt ontwikkelen. Ben jij dat? Ben je een inspirerende leider, die graag de ruimte laat aan de medewerkers en de vraag van de samenleving leidend laat zijn? Wil je werken in gloednieuwe organisatie die zich nog helemaal aan het vormen is? We stellen ons graag aan je voor.

Wij zijn de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik en we staan aan de vooravond van een fusie. Gezamenlijk vormen wij straks de gemeente Vijfheerenlanden. We liggen in het hart van Nederland, een prachtig gebied met volop kansen voor economie, toerisme, wonen en recreatie. Groot genoeg om de taken van de toekomst uit te voeren én om dicht bij de kernen en circa 54.000 inwoners te staan. We hebben als doelstelling om te komen tot een gemeente die:

 • uitgaat van de kracht van de samenleving
 • opgavegericht werkt
 • wijk- en dorpsgericht werkt
 • de nieuwe bestuurskracht weet te benutten

Op 1 januari 2018 gaan we met een nieuwe ambtelijke organisatie van start. De kernwaarden van Vijfheerenlanden zijn wendbaar, verbindend, betrouwbaar, resultaatgericht en duurzaamheid. Bij Vijfheerenlanden zijn ongeveer 400 medewerkers actief. Voor dit nieuwe Vijfheerenlanden zoeken we een fulltime

Netwerkmanager
(36 uur per week)

Die vier teams gaat coachen met daarin in totaal ca. 40 medewerkers. In de nieuwe organisatie zijn verantwoordelijkheden laag in de organisatie belegd, wordt zelforganisatie gestimuleerd, geldt flexibiliteit in werken en denken van buiten (inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties) naar binnen. Een driehoofdige directie (gemeentesecretaris/algemeen directeur en twee directeuren), vormt met 8 netwerkmanagers gezamenlijk het management van de organisatie.

Profiel van de netwerkmanager
Je bent een inspirerende, faciliterende leider die doet wat nodig is om je teams maximaal tot hun recht te laten komen waar het gaat over het leveren van resultaat voor de inwoners, collega’s en partners van Vijfheerenlanden. Als netwerkmanager zorg je voor de randvoorwaarden en condities op basis waarvan de teams optimaal kunnen presteren. Werken aan zelforganisatie is daarbij een belangrijk middel in het behalen van de maatschappelijke doelstellingen. Voor de teams die je begeleidt, ontwikkel je je als hun coach. Je draagt verantwoordelijkheid voor het functioneren van je teams maar niet op resultaatniveau.

Van onze netwerkmanager vragen we het volgende:

 • aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
 • coachende manier van leiding geven aan 4 teams t.w.
  • A-team (automatisering)
  • DIV-team (documentaire informatievoorziening en archief)
  • G-team (gegevensmanagement)
  • I-team (informatisering)
 • kennis, ervaring en affiniteit met de 4 teamdomeinen
 • om deze teams in staat te stellen om als zelf organiserend team te functioneren;
 • ervaring in het stimuleren van innovatie en doorontwikkeling van het strategisch vermogen van de teams;
 • zorg voor een goede interactie tussen teams en bestuurders
 • met ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving met maatschappelijke belangen/stakeholders en een volwaardig gesprekspartner voor directie en leden B&W.

Wat bieden we?
Afhankelijk van je werkervaring en opleiding verdien je maximaal op fulltime basis € 5363,00 bruto per maand (CAR/UWO, functieschaal 12).

Solliciteren/procedure informatie
Je kunt je C.V. met motivatiebrief e-mailen naar h.van.rymenant@leerdam.nl. Vragen over de inhoud van deze functie kun je stellen aan Nanette van Ameijde – Poortman, kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris van de gemeente Vijfheerenlanden tel. 06 528 796 01. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Henriette van Rymenant Senior P&O-adviseur tel. 06 159 593 40.

In de week van 6 november worden de eerste selectiegesprekken gepland.