Duurzaam wonen

Wilt u ook een energiezuiniger huis? Vijfheerenlanden helpt u met het energieloket op weg met praktische informatie, slimme tips en initiatieven in uw buurt. Bijvoorbeeld over aardgasvrij wonen, isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. Zo maken we het nemen van energiebesparende maatregelen graag makkelijk voor u.

Energieloket 'Jouw Huis Slimmer’

Jouw Huis Slimmer is het energieloket van 16 gemeenten in de provincie Utrecht. Gemeente Vijfheerenlanden is er hier één van. Jouw Huis Slimmer is de plek waar u terecht kunt voor onafhankelijke informatie over energie besparen en uw huis duurzaam maken.

Kijk op de website van Jouw Huis Slimmer (Deze link gaat naar een externe website) voor alle informatie. Hier kunt u ook zien welke subsidies er beschikbaar zijn.

Contactgegevens energieloket

De medewerkers van het energieloket zijn telefonisch te bereiken via 085 - 48 58 379. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur. U kunt uw vragen ook stellen via de chat of het contactformulier op de contactpagina van Jouw Huis Slimmer (Deze link gaat naar een externe website).

Adviespunt voor Verenigingen van Eigenaren

Adviespunt VvE helpt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in de provincie Utrecht bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Het adviespunt biedt gratis advies bij het zetten van de eerste stap naar verduurzaming. Zo bereiden ze u voor op het hele verduurzamingsproces. Ook krijgt u een praktische routekaart en inzicht in de landelijke subsidie waar u gebruik van kunt maken.

Staat uw Vereniging van Eigenaren aan het begin van een verduurzamingstraject en wilt u weten hoe u dit kunt opzetten? Ga dan naar het adviespunt op de website van Duurzame VvE's (Deze link gaat naar een externe website).

Subsidies verduurzamen woning

Overzicht en energiesubsidiewijzer Milieucentraal

Milieu Centraal zet op de pagina Subsidies verduurzamen woning (Deze link gaat naar een externe website) de landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidiepotjes op een rij. Met de energiesubsidiewijzer (Deze link gaat naar een externe website)vindt u subsidies en leningen.

Energiebespaarlening Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds (Deze link gaat naar een externe website) biedt verantwoorde en betaalbare financiering (lening) voor de verduurzaming van koopwoningen en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).

Subsidie- en financieringswijzer Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wilt u meer weten over subsidies en leningen? Maak dan gebruik van de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een externe website). Als u aangeeft wie u bent en wat u zoekt krijgt u een overzicht met subsidies en regelingen die geschikt voor u kunnen zijn. Dit is voor particulieren en ondernemers.

Heeft u vragen over subsidies?

Neem dan contact op met het energieloket via 085 - 48 58 379. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur. U kunt uw vragen ook stellen via de chat of het contactformulier op de contactpagina van Jouw Huis Slimmer (Deze link gaat naar een externe website).