Financiering

Heeft u als ondernemer financiële problemen? Of heeft u ambities op het gebied van duurzame energie? Lees welke financieringsmogelijkheden er zijn.

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

Ondernemen betekent het nemen van risico’s. Hopelijk wordt u beloond voor uw ondernemerschap, maar mocht het tegenzitten dan kunt u misschien gebruik maken van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is een gemeentelijke kredietregeling voor zelfstandige ondernemers, waaronder agrariërs, met financiële problemen. Verschillende groepen komen ervoor in aanmerking. De vorm en voorwaarden van de kredietregeling verschillen per situatie.

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Ondernemers in Vijfheerenlanden kunnen deze lening aanvragen via Avres.

Energiefonds Utrecht

Het Energiefonds Utrecht biedt financieringen voor bedrijven en instellingen met energieambities in de provincie Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan projecten waarmee energie wordt bespaard en/of opgewekt met hernieuwbare energiebronnen.

Als maatschappelijk fonds denkt het Energiefonds Utrecht actief mee om haalbare, maar moeilijk financierbare projecten, tóch mogelijk te maken. Meer informatie vindt u op de website van het Energiefonds Utrecht.

Subsidies en regelingen

De Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie kunnen u soms financieel ondersteunen. Zeker als uw producten of diensten passen bij onderwerpen die zij belangrijk vinden. Zoals duurzaamheid, innovatie of internationale samenwerking.

Bekijk de verschillende soorten subsidies en regelingen op het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.