Financiering

Ondernemen betekent het nemen van risico’s. Hopelijk wordt u beloond voor uw ondernemerschap, maar mocht het tegenzitten dan kunt u misschien gebruik maken van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is een gemeentelijke kredietregeling voor zelfstandige ondernemers, waaronder agrariërs, met financiële problemen. Verschillende groepen komen ervoor in aanmerking. De vorm en voorwaarden van de kredietregeling verschillen per situatie.

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op de pagina Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een externe website).

Voor onze gemeente kunnen zelfstandigen terecht bij de Avres voor een uitkering op grond van het Bbz (Deze link gaat naar een externe website).

Energiefonds Utrecht

Het Energiefonds Utrecht biedt financieringen voor bedrijven en instellingen met energieambities in de provincie Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan projecten waarmee energie wordt bespaard en/of opgewekt met hernieuwbare energiebronnen.

Als maatschappelijk fonds denkt het Energiefonds Utrecht actief mee om haalbare, maar moeilijk financierbare projecten, tóch mogelijk te maken. Meer informatie vindt u op de website van het Energiefonds Utrecht (Deze link gaat naar een externe website).

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Ontwikkelfonds

U heeft een uniek idee of een mooi plan, maar u komt geld te kort om het uit te voeren. Dan is het AV Ontwikkelfonds misschien voor u de oplossing. Het AV Ontwikkelingsfonds is speciaal bedoeld om startende en bestaande ondernemers met goede ideeën, maar te weinig kapitaal op weg te helpen met een (renteloze) lening.

Meer informatie vindt u op de website van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (Deze link gaat naar een externe website).

Subsidies en regelingen

De Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie kunnen u soms financieel ondersteunen. Zeker als uw producten of diensten passen bij onderwerpen die zij belangrijk vinden. Zoals duurzaamheid, innovatie of internationale samenwerking.

Bekijk de verschillende soorten subsidies en regelingen op het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel (Deze link gaat naar een externe website).