Jongerenwerk

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren. Voor de meeste jongeren is het een basisvoorziening met een uitnodigend activiteitenaanbod. Voor ongeveer 20 procent van de jongeren is extra aandacht belangrijk.

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren. Voor de meeste jongeren is het een basisvoorziening met een uitnodigend activiteitenaanbod. Voor ongeveer 20 procent van de jongeren is extra aandacht belangrijk. Bijvoorbeeld omdat ze problemen thuis hebben of op school of in hun vrije tijd. 

De jongerenwerkers zetten zich in om de kans op problemen zo klein mogelijk te maken. Zijn jongeren al in de problemen geraakt? Dan proberen ze de jongeren te helpen door een weg terug te bieden. Het jongerenwerk kan ook worden ingezet bij signalen van overlast. 

Waar vind je de jongerenwerkers? 

De jongerenwerkers in de voormalige gemeenten Leerdam en Zederik werken bij de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland. Kijk op de website van Stichting Jeugd- & Jongerenwerk Midden-Holland voor meer informatie. Ze zijn iedere woensdagmiddag tijdens de grote pauze in de aula van het Heerenlanden College in Leerdam. Hier geven zij jongeren van informatie over bijvoorbeeld drugs, alcohol en werk.

In Vianen zijn ze op 2 plekken te vinden:

  • Wijkcentrum Ammo aan de Langeweg 6B
  • Brede school De Prenter in de wijk Vijfheerenlanden

De jongerenwerkers in de voormalige gemeente Vianen zijn in dienst bij Jeugd-Punt.