Jongerenwerk

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren in de gemeente Vijfheerenlanden. Met een breed aanbod aan preventieve activiteiten en trainingen voor jong en oud.

Van sociale weerbaarheid trainingen voor jongeren tot aanspreken – afspreken voor buurtbewoners. Het jongerenwerk ondersteunt jongeren in het opzetten van activiteiten voor hun eigen (sociale) omgeving. Op deze manier ontdekken jongeren hun eigen talenten en leren ze hoe ze deze in kunnen zetten.

Sommige jongeren hebben op bepaalde momenten in hun leven wat extra ondersteuning of aandacht nodig. Omdat ze bijvoorbeeld thuis, op school of in hun vrije tijd problemen ervaren. Het jongerenwerk ondersteunt deze jongeren met coaching of verwijst de jongeren door naar de juiste samenwerkingspartner. Het jongerenwerk is veel te vinden bij scholen, Jongeren Ontmoetingsplekken (JOP), verenigingen en op straat. Op deze manier heeft het jongerenwerk ook een belangrijke signaleringsfunctie en maken de jongerenwerkers laagdrempelig contact met jongeren.

Het jongerenwerk kan ook worden ingezet bij signalen van overlast of moeilijk bereikbare groepen.

Waar vind je de jongerenwerkers?

De jongerenwerkers in gemeente Vijfheerenlanden werken bij Buurtwerk. Kijk op de website van gro-up Buurtwerk (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.

De fysieke locaties van Buurtwerk voor Vijfheerenlanden zijn:

  • Sociaal Lokaal Leerdam, Industrieweg 16, 4143 HP Leerdam
  • Wijkcentrum Ammo, Langeweg 6B, 4133 AX Vianen

Naast deze vaste locaties zal het jongerenwerker gebruik maken van verschillende voorzieningen in de gemeente, zoals de brede school de Prenter (Vianen), De Pukkel(Meerkerk), de Noordenberg(Leerdam) etc.