Dementie

Op verschillende plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben. U bent er van harte welkom!

Alzheimer Trefpunt Zederik

Het Alzheimer Trefpunt is elke derde dinsdag van de maand afwisselend in Meerkerk, Ameide en Lexmond. De avond start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur bent u welkom. Koffie en thee is gratis.

Alzheimer Café Leerdam e.o.

Het Alzheimercafé Leerdam is elke laatste dinsdag van de maand. De bijeenkomst wordt gehouden in Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam (hoofdgebouw 1e etage, via hoofdingang Lingepoli). De avond begint om 19.30 uur en wordt rond 21.15 uur afgesloten. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis.

Alzheimercafé Vianen

Elke eerste maandag van de maand is er in Hof van Batenstein het Alzheimercafé Vianen. Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht in het Alzheimer Café. Dus of u nu zelf dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, of vanuit uw beroep geïnteresseerd bent: u bent van harte welkom! U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21:30 uur.

Landelijk platform

Voor meer vragen over dementie (en mantelzorg) kunt ook u terecht op de website van Dementie.nl (Deze link gaat naar een externe website). Dit is een onderdeel van Alzheimer Nederland.