Duurzaam ondernemen

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw bedrijf? De provincie Utrecht ondersteunt ondernemers met diverse maatregelen zoals advies en subsidies.

Op de website van Energietransitie Utrecht (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer over bijvoorbeeld:

Nieuwe regels en wetten Economische Zaken en Klimaat

Meer bedrijven krijgen te maken met de opdracht om energie te besparen en te verduurzamen. In de wet is opgeschreven dat de overheid de versterkingsoperatie in Groningen leidt en er komen nieuwe regels voor het winnen van aardwarmte. Dit zijn een aantal veranderingen van regels en wetten die op 1 juli 2023 zijn ingegaan.

Lees wat dat voor u betekent in het nieuwsbericht Belangrijkste veranderingen per 1 juli 2023 van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).

Besparen op energie

Bekijk regelingen en tips om energie te besparen op de pagina Energie besparen nu en straks van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een externe website).

Subsidies en leningen

Wilt u meer weten over subsidies en leningen? Maak dan gebruik van de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een externe website). Als u aangeeft wie u bent en wat u zoekt krijgt u een overzicht met subsidies en regelingen die geschikt voor u kunnen zijn. Dit is voor particulieren en ondernemers.

Ook de provincie Utrecht helpt ondernemers met verschillende maatregelen zoals advies en subsidies. Op de website van Energietransitie Utrecht (Deze link gaat naar een externe website)vindt u meer over bijvoorbeeld:

Ook op de pagina Subsidies en regelingen voor ondernemers in de provincie Utrecht op het Ondernemersplein (Deze link gaat naar een externe website) vindt u informatie over subsidies en regelingen die er in de provincie zijn.