Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD)

GGD regio Utrecht (GGDrU) is de gemeentelijke gezondheidsdienst van de gemeente Vijfheerenlanden. Zij houden zich bezig met gezondheid en zorgen dat mensen gezond blijven. U komt vanzelf een keer bij de GGD terecht. Bijvoorbeeld als u met uw kind naar het consultatiebureau gaat of de schoolarts. Of u als u een vaccinatie en reisadvies bij de GGD komt halen voor een verre reis.

De GGD heeft veel ervaring met gezondheid en zorg. Deze ervaring gebruiken ze om de gezondheid van alle inwoners in regio Utrecht te bevorderen én beschermen. Hoe? We hebben een positieve blik op gezondheid: we kijken naar mogelijkheden en kansen om mee te kunnen doen in de samenleving. Want gezondheid is zoveel meer dan niet-ziek zijn.

Corona

In maart 2022 werden de meeste coronaregels opgeheven. Nederland is weer open en de overheid wil dat graag zo houden. Tegelijkertijd gaat het virus niet meer weg, dus is er een strategie om te leven met het coronavirus.
Mensen en bedrijven moeten hun leven zo goed mogelijk kunnen voortzetten, ook als corona weer opleeft. Winkels, bedrijven, theaters en musea zijn bijvoorbeeld zoveel mogelijk open. En als er toch beperkende regels komen, weten we van tevoren waar we aan toe zijn. Als corona uitbreekt moet de zorg voor iedereen toegankelijk blijven. Voor mensen met corona en voor mensen die operaties en andere behandelingen nodig hebben.

Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccineren, reizen en testen op de website van de GGD regio Utrecht (Deze link gaat naar een externe website) of op Rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Meer weten?

Kijk op de website van ggdru.nl (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.
Wilt u weten wat de GGDrU allemaal doet? Bekijk dan via Youtube de video: GGD regio Utrecht uw gemeentelijke gezondheidsdienst (Deze link gaat naar een externe website) over het werk van de gezondheidsdienst.

Contact

Bezoekadres: De Dreef 5, 3706 BR Zeist
Postadres: Postbus 51, 3700 AB Zeist
030 - 608 6086
030 - 608 6000
info@ggdru.nl