Hergebruik

In 2050 is onze gemeente ‘circulair’. Maar wat is dat eigenlijk? Dat betekent dat we anders omgaan met grondstoffen. We willen dat afval uiteindelijk niet meer bestaat. We gaan minder materialen gebruiken, materialen langer (her)gebruiken en nieuwe producten maken van afval. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Verminderen, hergebruiken en recyclen

De verandering naar ‘circulair’ vraagt aan ons om anders te denken en anders te kijken naar ons grondstoffengebruik. Stap voor stap ontdekken we wat de beste weg is. Dit doen we als inwoners, ondernemers en gemeente met elkaar.

Wat kunt u als inwoner doen?

Ook u kunt meehelpen aan het doel om in 2050 een volledig circulaire gemeente te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van afval, tweedehands kopen of het repareren van producten in plaats van nieuw te kopen.

Een aantal tips:

Wat kunt u als ondernemer doen?

Net zoals inwoners kunt u als ondernemer bijdragen aan een circulaire gemeente.

Een aantal tips:

Wat is de rol van de gemeente?

Als gemeente willen we graag weten waar inwoners en ondernemers mee bezig zijn op het gebied van hergebruik. En natuurlijk ook waar u tegenaan loopt. We komen graag in contact met inwoners en ondernemers die hier iets aan willen doen. Dan denken we graag met u mee.

Of misschien heeft u zelf een goed idee wat bijdraagt aan de circulaire economie? Neem dan contact met ons op via duurzaamheid@vijfheerenlanden.nl.