Kansen voor alle kinderen

Voor kinderen is meedoen aan sport of cultuur een belangrijke uitlaatklep. Goed voor hun gezondheid en belangrijk in de opvoeding.

Echter, lid worden van een sport- en/of cultuurvereniging en/of het deelnemen aan zwemlessen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is er geen of niet genoeg geld voor contributie.

Om te voorkomen dat deze kinderen buitenspel komen te staan zijn er in de gemeente Vijfheerenlanden verschillende regelingen. Deze regelingen betalen de contributie van de vereniging of vergoeden de kleding en zijn bedoeld voor ouders die niet meer verdienen dan 120% van het minimumloon.

Aanmelden

U kunt bij Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden een aanvraag doen voor uw kinderen. Dat kan via de website Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden (Deze link gaat naar een externe website).

Voor andere minimaregelingen kunt u op de website van Avres (Deze link gaat naar een externe website) informatie vinden. Zij kijken ook of u met uw inkomen in aanmerking komt voor een regeling.

De Formulierenbrigade van Avres (Deze link gaat naar een externe website) kan u helpen bij de aanvraag.