Gratis vogelhuisjes: beleef de natuur van dichtbij

5 februari 2024

De natuur in Vijfheerenlanden is dichterbij dan u denkt! In tuinen, parken en de omgeving is veel te zien. Vogels, vleermuizen, insecten en andere dieren scharrelen er rond. Maar de natuur heeft het niet makkelijk. Tuinen worden steeds minder groen, huizen zijn beter geïsoleerd en voedsel is moeilijker te vinden.

Vogelnestkastjes

Daarom hebben de gemeente, Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden en Landgoed Everstein de handen ineen geslagen. Om vogels te helpen een goed nest te vinden, zijn 1000 vogelnestkastjes gemaakt. Er zijn nestjes voor koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes, mussen en spreeuwen. Ook zijn er vlinderhuisjes gemaakt waar de vlinders kunnen schuilen bij natte en koude dagen. En u kunt zo'n nestje gratis ophalen! Als veel mensen zo'n kastje ophangen, helpen we de vogels en vlinders. Zo hebben ze meer kans om hun jongen groot te brengen waarmee we de natuur een handje helpen. En u kunt genieten van een levendige tuin.

Wanneer zijn de nestkastjes beschikbaar

Binnenkort maken we bekend wanneer en waar u zo'n nestkastje op kunt halen. Houd hiervoor de gemeentepagina, website en sociale media in de gaten.

Wilt u meer doen om de vogels in uw tuin te helpen? Kijk dan op de site van de vogelbescherming (Deze link gaat naar een externe website) voor meer tips en trucs.